Fettuccine med zucchini och fetaost

Härligt god och lite kryddig vegosås som här serveras till färsk pasta. Såsen görs av lök, svamp och zucchini, kryddas med lite chiliflakes och blir krämig av grädden. Serveras allra helst tillsammans med färsk fettuccine och toppas med fetaost och rucola.

Ingredienser
Zucchinisås
Till servering
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matlagningsgrädde och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj pesto utan ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte champinjoner mot torkad Karl Johan för mer svampsmak. Och andra gången bytte jag även grädde mot Creme Fraiche, blev krämigare.
Leif
2023-09-21Smaskig. Bäst utan chilin och med en riktigt smakrik fetaost. Mums !
Ingela
2023-09-12Det blev jättegott och tog inte alls lång tid att göra.
Marie
2023-09-11