Fettuccine med zucchini och fetaost

2
0
Fettuccine med zucchini och fetaost

Härligt god och lite kryddig vegosås som här serveras till färsk pasta. Såsen görs av lök, svamp och zucchini, kryddas med lite chiliflakes och blir krämig av grädden. Serveras allra helst tillsammans med färsk fettuccine och toppas med fetaost och rucola.

Skriv ut
Fettuccine med zucchini och fetaost

Ingredienser

2 portioner

Zucchinisås

1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1
zucchini (à ca 300 g)
1/2
förp champinjoner (à 250 g)
2 msk
olivolja
1 krm
chiliflakes
1/2
citron (rivet skal)
1 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 msk
pesto basilika
-
salt
-
peppar
250 g
färsk pasta (gärna fettuccine)

Till servering

1/2
förp fetaost (à 150 g)
-
rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matlagningsgrädde och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj pesto utan ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.



Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2756 KJ / 658 kCal
Fett 44 g
Salt 3 g
Kolhydrater 45 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept