Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Spenatsallad med fetaost

Denna somriga spenatsallad med fetaost passar alla tillfällen med sina smörstekta champinjoner och färska spenat samman med den tärnade fetaosten. Som avslutning ringlar du en syrlig hallonvinägrett med hallonmarmelad över salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och rensa spenaten. Klappa den torr med en ren kökshandduk. 
  2. Skiva champinjonerna och stek i smör. Låt svalna en aning.
  3. Vispa ihop vinägretten och blanda väl med spenatbladen. Tillsätt svampen.
  4. Arrangera på ett stort fat och toppa med fetaosten. Strö lite gourmetsalt och nymalen svartpeppar över.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 300 g färsk spenat
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • 150 g tärnad fetaost i olja
  • gourmetsalt
  • nymalen svartpeppar
Hallonvinägrett
  • 1 msk hallonmarmelad
  • 2 msk vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan