Svamp- och sellerisoppa

21
0
Svamp- och sellerisoppa

Värm dig med en skummande god svamp- och sellerisoppa! Champinjoner eller skogssvamp, välj efter smak och säsong. Toppa soppan med en rågbrödscrunch med smak av hasselnöt.

Svamp- och sellerisoppa

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 gul lök
200 g rotselleri
250 g champinjoner, gärna kastanjechampinjoner eller skogssvamp
2 msk smör
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
salt och peppar

Rågbrödscrunch

3 skivor rågbröd
1/2 dl hasselnötter
2 msk smör
1 kruka persilja

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut vispgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad gräddersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1928 KJ / 460 kCal
Fett 384 g
Salt 43 g
Kolhydrater 198 g
Protein 77 g
Läs mer om näringsvärden