Sillsallad med äpple, selleri och pepparrot
Skär inlagd sill i tunna skivor och blanda med krispigt äpple, selleri och pigg pepparrot till en vårigt grön sillsallad. Utsökt på en bit rågbröd, på påskbuffén eller vilket kalas som helst där svenska smaker är i fokus.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Ingredienser
6 portioner
1/2 liten rödlök
1/2 sötsyrligt äpple (t ex aroma eller jonagold)
1/2 selleristjälk
1 dl färskpressad apelsinjuice
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk socker
1 tsk dijonsenap
1 msk riven pepparrot på tub
2 msk olivolja
1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
mörkt rågbröd till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1734 KJ / 415 kCal
Fett21 g
Salt4.59 g
Kolhydrater41 g
Protein14 g
Kommentarer