Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sillsallad med äpple, selleri och pepparrot

Skär inlagd sill i tunna skivor och blanda med krispigt äpple, selleri och pigg pepparrot till en vårigt grön sillsallad. Utsökt på en bit rågbröd, på påskbuffén eller vilket kalas som helst där svenska smaker är i fokus.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär löken i tunna skivor. Skala, dela och kärna ur äpplet. Skär äpple och selleri i små, fina tärningar.
  2. Blanda apelsinjuice, vinäger, socker, senap, pepparrot, lök, äpple och selleri med oljan i en bunke.
  3. Häll av sillen och skär den i tunna skivor. Blanda ner dem i bunken. Täck över och låt stå i kylen över natten.
  4. Servera sillsalladen på en bit rågbröd.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpligt bröd används.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1/2 liten rödlök
  • 1/2 sötsyrligt äpple (t ex aroma eller jonagold)
  • 1/2 selleristjälk
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk riven pepparrot på tub
  • 2 msk olivolja
  • 1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
  • mörkt rågbröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1734 kJ / 415 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept