Sillsallad med äpple, selleri och pepparrot

5
0
Sillsallad med äpple, selleri och pepparrot

Skär inlagd sill i tunna skivor och blanda med krispigt äpple, selleri och pigg pepparrot till en vårigt grön sillsallad. Utsökt på en bit rågbröd, på påskbuffén eller vilket kalas som helst där svenska smaker är i fokus.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Sillsallad med äpple, selleri och pepparrot

Ingredienser

6 portioner
1/2 liten rödlök
1/2 sötsyrligt äpple (t ex aroma eller jonagold)
1/2 selleristjälk
1 dl färskpressad apelsinjuice
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk socker
1 tsk dijonsenap
1 msk riven pepparrot på tub
2 msk olivolja
1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
mörkt rågbröd till servering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpligt bröd används.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1734 KJ / 415 kCal
Fett 21 g
Salt 4.59 g
Kolhydrater 41 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden