Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lena svampsoppan

Lyckad svampjakt eller bara sugen på en höstig soppa? I vår lena svampsoppa samsas dina favoritsvampar med grädde, timjan och lök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka svampen. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs svampen och löken i matfettet i en stor kastrull ca 5 minuter.
  3. Tillsätt repad timjan, buljong, grädde och mjölk. Låt koka sakta ca 10 minuter.
  4. Ta soppan från värmen och mixa den slät i omgångar i en mixer.
  5. Häll tillbaks soppan i kastrullen, koka upp och smaksätt med vinäger, salt och peppar.

För alla

Fri från ägg och gluten. Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, vispgrädde och mjölk.

 

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g champinjoner, kastanjechampinjoner eller skogssvamp
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 kruka timjan
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller flytande fond)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1793 kJ / 428 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer