Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostbiffsmacka med färskostremoulad och rostad lök

Den här rostbiffsmackan är en riktig utflyktsfavorit. Med den lena färskostremouladen, pickles och rostad lök, är det inte särskilt svårt att förstå varför.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Bryn köttet i smöret i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills köttets innertemperatur är 58°C. Låt köttet svalna.
  3. Låt picklesen rinna av och hacka den grovt. Blanda den med färskost och dijonsenap. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Skiva tomaterna. Bryt salladen i grova bitar. Skiva köttet i tunna skivor
  5. Bred färskosten på brödet. Fördela kött, tomater, sallad och lök på 4 av brödskivorna (för 4 port). Lägg på resten av brödet som lock.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja, välj laktosfri färskost som smaksätts med lite honung och dijonsenap.
Gör mjölkprotein: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja, välj mjölkproteinfri färskost som smaksätts med lite honung och dijonsenap.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g flankstek
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl avrunnen pickles
  • 200 g färskost senap honung
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tomater
  • 1/2 liten isbergssallad
  • 8 skivor rågbröd
  • 2 dl rostad lök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2161 kJ / 517 kCal