Svamp med jordärtsskocks- och sveciakräm, lingonvinägrett samt rågbrödskross

6
1
Svamp med jordärtsskocks- och sveciakräm, lingonvinägrett samt rågbrödskross

De spännande smakerna i denna rätt är lånade från naturen utanför dörren. Använd de matsvampar du kan hitta. De svenska markerna får sätta smak på krämen med jordärtskocka och svecia tillsammans med vinägretten med lingon.

Svamp med jordärtsskocks- och sveciakräm, lingonvinägrett samt rågbrödskross

Ingredienser

4 portioner

Kräm

600 g jordärtskockor
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 dl riven hårdost (gärna Svecia)
salt
peppar

Rågbrödskross

2 skivor rågbröd
2 msk smör
1/2 dl rostade skalade hasselnötter

Lingonvinägrett

25 g smör
1/2 dl frysta lingon

Svampar

500 g blandade svampar
1 rödlök
2 msk smör
1 ask färsk persilja (à 20 g)

Till servering

mâchesallad

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Kristina

2021-12-29

Ska förrätten serveras varm eller kall? Går den att förbereda?

Näringsvärde per portion

Energi 2451 KJ / 585 kCal
Fett 39 g
Salt 0.65 g
Kolhydrater 38 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden