Svamp med jordärtsskocks- och sveciakräm, lingonvinägrett samt rågbrödskross

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
2
Svamp med jordärtsskocks- och sveciakräm, lingonvinägrett samt rågbrödskross

De spännande smakerna i denna rätt är lånade från naturen utanför dörren. Använd de matsvampar du kan hitta. De svenska markerna får sätta smak på krämen med jordärtskocka och svecia tillsammans med vinägretten med lingon.

Svamp med jordärtsskocks- och sveciakräm, lingonvinägrett samt rågbrödskross

Ingredienser

4 portioner

Kräm

600 g jordärtskockor
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 dl riven hårdost (gärna Svecia)
salt
peppar

Rågbrödskross

2 skivor rågbröd
2 msk smör
1/2 dl rostade skalade hasselnötter

Lingonvinägrett

25 g smör
1/2 dl frysta lingon

Svampar

500 g blandade svampar
1 rödlök
2 msk smör
1 ask färsk persilja (à 20 g)

Till servering

mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt gott med lyxig känsla! Dock tycker jag delen med krämen var lite oklar. Ska gräddmjölken hällas av efter att jordärtskockorna blivit mjuka för att sedan åter tillsättas, fast lite i taget?

Tanja

2024-04-19

Ska förrätten serveras varm eller kall? Går den att förbereda?

Kristina

2021-12-29

Näringsvärde per portion

Energi2451 KJ / 585 kCal
Fett39 g
Salt0.65 g
Kolhydrater38 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordärtskocka i ugn med vitlök och timjan
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinägerrostade jordärtskockor med hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tjälknöl med potatis och jordärtskocksgratäng
Betyg 3.1 av 5.
101 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minidoughnuts med körsbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga