Svamp med jordärtsskocks- och sveciakräm, lingonvinägrett samt rågbrödskross
De spännande smakerna i denna rätt är lånade från naturen utanför dörren. Använd de matsvampar du kan hitta. De svenska markerna får sätta smak på krämen med jordärtskocka och svecia tillsammans med vinägretten med lingon.
Ingredienser
4 portioner
Kräm
600 g jordärtskockor
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 dl riven hårdost (gärna Svecia)
salt
peppar
Rågbrödskross
2 skivor rågbröd
2 msk smör
1/2 dl rostade skalade hasselnötter
Lingonvinägrett
25 g smör
1/2 dl frysta lingon
Svampar
500 g blandade svampar
1 rödlök
2 msk smör
1 ask färsk persilja (à 20 g)
Till servering
mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2451 KJ / 585 kCal
Fett39 g
Salt0.65 g
Kolhydrater38 g
Protein16 g
Kommentarer
Fantastiskt gott med lyxig känsla! Dock tycker jag delen med krämen var lite oklar. Ska gräddmjölken hällas av efter att jordärtskockorna blivit mjuka för att sedan åter tillsättas, fast lite i taget?
Tanja
2024-04-19Ska förrätten serveras varm eller kall? Går den att förbereda?
Kristina
2021-12-29