Tagliatelle med rotselleri och vitlöksstekt svamp
En härligt gräddig sås av rotselleri, lök och grädde ger dig basen till denna snabblagade pasta. Toppa med valfri svamp kryddad med vitlök och chiliflakes.
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g rotselleri
1 lök
2 msk olja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
250 g valfri svamp (t ex champinjoner, kastanjechampinjoner, kantareller eller trattkantareller)
1 stor vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
4 port pasta (gärna tagliatelle)
1/2 kruka persilja
Till servering
riven parmesan
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott, skulle dock dubbla antalet champinjoner
Rodolfo
2024-11-13Jag håller med Birgitta :-)
Bertil
2022-11-01Toppen
Birgitta
2022-02-06