Tagliatelle med rotselleri och vitlöksstekt svamp

16
1
Tagliatelle med rotselleri och vitlöksstekt svamp

En härligt gräddig sås av rotselleri, lök och grädde ger dig basen till denna snabblagade pasta. Toppa med valfri svamp kryddad med vitlök och chiliflakes.

Tagliatelle med rotselleri och vitlöksstekt svamp

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g rotselleri
1 lök
2 msk olja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
250 g valfri svamp (t ex champinjoner, kastanjechampinjoner, kantareller eller trattkantareller)
1 stor vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
4 port pasta (gärna tagliatelle)
1/2 kruka persilja

Till servering

riven parmesan
sallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och parmesan mot mjökproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Birgitta

2022-02-06

Toppen