Tagliatelle med rotselleri och vitlöksstekt svamp

En härligt gräddig sås av rotselleri, lök och grädde ger dig basen till denna snabblagade pasta. Toppa med valfri svamp kryddad med vitlök och chiliflakes.

Ingredienser
4 portioner
ca 400 g rotselleri
1 lök
2 msk olja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
250 g valfri svamp (t ex champinjoner, kastanjechampinjoner, kantareller eller trattkantareller)
1 stor vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
4 port pasta (gärna tagliatelle)
1/2 kruka persilja
Till servering
riven parmesan
sallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och parmesan mot mjökproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och parmesan mot mjökproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag håller med Birgitta :-)
Bertil
2022-11-01Toppen
Birgitta
2022-02-06