Svamp- och potatissoppa

19
2
Svamp- och potatissoppa

Mumsigt god soppa av potatis, blandsvamp, crème fraiche och lök. Denna svamp- och potatissoppa tillagas på under 45 minuter och serveras med brynta champinjoner och hackad gräslök.

Svamp- och potatissoppa

Ingredienser

4 portioner
500 g potatis
1 gul lök
1 burk blandsvamp (à ca 200 g)
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm peppar

Till servering

200 g champinjoner
hackad gräslök
ev matyoghurt
ev bröd

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen för buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche och matyoghurt med mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat inkl matlagningsyoghurt och bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Cecilia

2020-01-28

En mycket god & lättlagad soppa!

Kristoffer

2006-06-07

Tog snarare 30-40 minuter att göra än under 20 minuter som det står. Kan kanske bli godare med lite matlagningsgrädde i också.

Näringsvärde per portion

Energi 1610 KJ / 385 kCal
Fett 20 g
Salt 2.33 g
Kolhydrater 39 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden