Svamp- och potatissoppa
Mumsigt god soppa av potatis, blandsvamp, crème fraiche och lök. Denna svamp- och potatissoppa tillagas på under 45 minuter och serveras med brynta champinjoner och hackad gräslök.
Ingredienser
4 portioner
500 g potatis
1 gul lök
1 burk blandsvamp (à ca 200 g)
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
200 g champinjoner
hackad gräslök
ev matyoghurt
ev bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl matlagningsyoghurt och bröd.
Energi1610 KJ / 385 kCal
Fett20 g
Salt2.33 g
Kolhydrater39 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En mycket god & lättlagad soppa!
Cecilia
2020-01-28Tog snarare 30-40 minuter att göra än under 20 minuter som det står. Kan kanske bli godare med lite matlagningsgrädde i också.
Kristoffer
2006-06-07