Brynt och picklad svamp med sojamajonnäs och rostad rotselleri

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
0
Brynt och picklad svamp med sojamajonnäs och rostad rotselleri

En riktig umamiboost blir de här picklade asiatiska svamparna shiitake, ostronskivling och små gula nameko. De inlagda svamparna matchas med rostad rotselleri, hasselnötter, körvel och en fyllig sojamajjo. Mycket smak på liten yta. En grönsaksrätt som passar utmärkt som huvudnummer på en grön buffé eller som tillbehör till t ex kyckling.

Brynt och picklad svamp med sojamajonnäs och rostad rotselleri

Ingredienser

4 portioner

Svamp

300 g  blandsvamp gärna gourmetsvamp (shiitake, ostronskivling och nameko)
2 msk  smör
salt
peppar
4 msk  risvinäger
1 msk  ättika
1 1/2 msk  socker
1 msk  vatten

Rotselleri

500 g  rotselleri
2 msk  olivolja
1 dl  skalade hasselnötter
1   kruka körvel

Sojamajonnäs

1 dl  majonnäs
1 msk  japansk soja

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1980 KJ / 473 kCal
Fett43 g
Salt2.84 g
Kolhydrater14 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Kycklingpasta med tomat och gräslök
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hummertaco
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad korv i tunnbröd med rostat rotsellerimos
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Grillad avokado med räkor, vitlök och körvel
Betyg 2.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citrussill med fänkålsfrön
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga