Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Brynt och picklad svamp med sojamajonnäs och rostad rotselleri

En riktig umamiboost blir de här picklade asiatiska svamparna shiitake, ostronskivling och små gula nameko. De inlagda svamparna matchas med rostad rotselleri, hasselnötter, körvel och en fyllig sojamajjo. Mycket smak på liten yta. En grönsaksrätt som passar utmärkt som huvudnummer på en grön buffé eller som tillbehör till t ex kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Svamp: Dela svampen och stek i smöret. Salta och peppra.
  3. Koka upp vinäger, ättika, socker och vatten och lägg ner svampen. Låt dra ca 30 minuter.  
  4. Rotselleri: Skala och skär rotsellerin i bitar. Blanda med olja, salt och peppar. Häll ut på en plåt och sätt in i ugnen ca 20 minuter. Häll på hasselnötterna och sätt in plåten ytterligare 5 minuter.
  5. Sojamajonnäs: Blanda majonnäsen med soja.
  6. Servera rotsellerin med svampen och majonnäsen. Toppa med körvel.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Svamp
  • 300 g blandsvamp gärna gourmetsvamp (shiitake, ostronskivling och nameko)
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 4 msk risvinäger
  • 1 msk ättika
  • 1 1/2 msk socker
  • 1 msk vatten
Rotselleri
  • 500 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl skalade hasselnötter
  • 1 kruka körvel
Sojamajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1980 kJ / 473 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept