Brynt och picklad svamp med sojamajonnäs och rostad rotselleri

2
0
Brynt och picklad svamp med sojamajonnäs och rostad rotselleri

En riktig umamiboost blir de här picklade asiatiska svamparna shiitake, ostronskivling och små gula nameko. De inlagda svamparna matchas med rostad rotselleri, hasselnötter, körvel och en fyllig sojamajjo. Mycket smak på liten yta. En grönsaksrätt som passar utmärkt som huvudnummer på en grön buffé eller som tillbehör till t ex kyckling.

Skriv ut
Brynt och picklad svamp med sojamajonnäs och rostad rotselleri

Ingredienser

4 portioner

Svamp

300 g
blandsvamp gärna gourmetsvamp (shiitake, ostronskivling och nameko)
2 msk
smör
-
salt
-
peppar
4 msk
risvinäger
1 msk
ättika
1 1/2 msk
socker
1 msk
vatten

Rotselleri

500 g
rotselleri
2 msk
olivolja
1 dl
skalade hasselnötter
1
kruka körvel

Sojamajonnäs

1 dl
majonnäs
1 msk
japansk soja

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1980 KJ / 473 kCal
Fett 43 g
Salt 2.84 g
Kolhydrater 14 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept