Brynt och picklad svamp med sojamajonnäs och rostad rotselleri

3
0
Brynt och picklad svamp med sojamajonnäs och rostad rotselleri

En riktig umamiboost blir de här picklade asiatiska svamparna shiitake, ostronskivling och små gula nameko. De inlagda svamparna matchas med rostad rotselleri, hasselnötter, körvel och en fyllig sojamajjo. Mycket smak på liten yta. En grönsaksrätt som passar utmärkt som huvudnummer på en grön buffé eller som tillbehör till t ex kyckling.

Brynt och picklad svamp med sojamajonnäs och rostad rotselleri

Ingredienser

4 portioner

Svamp

300 g blandsvamp gärna gourmetsvamp (shiitake, ostronskivling och nameko)
2 msk smör
salt
peppar
4 msk risvinäger
1 msk ättika
1 1/2 msk socker
1 msk vatten

Rotselleri

500 g rotselleri
2 msk olivolja
1 dl skalade hasselnötter
1 kruka körvel

Sojamajonnäs

1 dl majonnäs
1 msk japansk soja

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1980 KJ / 473 kCal
Fett 43 g
Salt 2.84 g
Kolhydrater 14 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden