Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Skogssvampfylld lövbiff

Lättlagat och lyxigt recept på lövbiff, som är fylld med delikat blandning av olika skogssvampar. Servera den goda skogssvampfyllda lövbiffen med klyftpotatis och en fräsch sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt djupfryst svamp tina eller blötlägg torkad svamp. Låt burksvamp rinna av. Hacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen och de båda löksorterna i hälften av matfettet i en stekpanna tills all vätska kokat in. Krydda med hälften av saltet och pepparn.
  2. Låt fräset svalna och blanda i crème fraiche och persilja.
  3. Fördela svampröran på ena halvan av lövbiffsskivorna. Vik ihop och fäst eventuellt med trästickor.
  4. Hetta upp resten av matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs köttet i och får steka på medelstark värme ca 2 min per sida.
  5. Servera köttet nystekt med klyftpotatis och en blandad sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g djupfryst eller torkad blandsvamp t ex trattkantareller, soppar, blodriska eller svamp på burk. 200 g blandsvamp motsvarar 1 burk (à 220 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 4 lövbiffar (à 125 g)
Till servering
  • klyftpotatis
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer