Svamp- och parmesangratinerad kyckling med tryffelpappardelle
En god och lite lyxigare kycklingrätt som du gör på minutfilé. Kycklingen får ett svamp- och parmesantäcke och serveras med tryffeldoftande pappardelle. Servera på en bädd av färsk spenat, körsbärstomater och oliver.
Ingredienser
4 portioner
Svamp- och parmesantäcke
2 msk smulad torkad svamp
50 g smör
1/2 dl ströbröd
1/2 kruka persilja
salt
peppar
1 dl riven parmesan
Kyckling
4 minutfiléer av kyckling
1/2 msk olivolja
salt
svartpeppar
Olivsallad
1 dl svarta oliver
250 g körsbärstomater
65 g färsk spenat
1 msk vinäger
3 msk olivolja
Tryffelpappardelle
4 port pappardelle
1 dl vispgrädde
1/2 tsk tryffelolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3328 KJ / 795 kCal
Fett41 g
Salt0.89 g
Kolhydrater60 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Detta är en favoriträtt i vår familj med två tonårsbarn! Vi har återkommit till den ofta genom åren.
Caroline
2024-02-10