Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Svamp- och parmesangratinerad kyckling med tryffelpappardelle

En god och lite lyxigare kycklingrätt som du gör på minutfilé. Kycklingen får ett svamp- och parmesantäcke och serveras med tryffeldoftande pappardelle. Servera på en bädd av färsk spenat, körsbärstomater och oliver.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Svamp- och parmesantäcke: Mixa alla ingredienser till en deg.
  2. Kyckling: Bryn kycklingen i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och fördela svamp- och parmesantäcket på kycklingen.
  3. Sätt ugnen på 200°C med grilleffekt.
  4. Olivsallad: Grovhacka oliverna och dela tomaterna. Blanda det med spenaten. Ringla över vinäger och olivolja.
  5. Tryffelpappardelle: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Koka upp grädden i en stor kastrull och smaka av med lite tryffelolja, salt och peppar. Blanda ner pastan i grädden.
  7. Sätt formen med kycklingen i övre delen av ugnen några minuter tills täcket får färg.
  8. Skär kycklingen i breda skivor och servera med olivsallad och tryffelpappardelle.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör byta ut parmesan mot annan ost.

Tips

Svamp- och parmesantäcket kan med fördel förberedas, forma degen till en rulle och lägg i kylskåp. Skiva den och lägg på kycklingen.

Ingredienser

Portioner: 4
Svamp- och parmesantäcke
  • 2 msk smulad torkad svamp
  • 50 g smör
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 kruka persilja
  • salt och peppar
  • 1 dl riven parmesanost
Kyckling
  • 4 minutfiléer av kyckling
  • 1/2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Olivsallad
  • 1 dl svarta oliver
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g färsk spenat
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
Tryffelpappardelle
  • 4 port pappardelle
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk tryffelolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3328 kJ / 795 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept