Svampbruschetta med rostad prosciutto
![Svampbruschetta med rostad prosciutto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_26173/cf_259/svampbruschetta_med_rostad_prosciutto.jpg)
Svampbruschetta med rostad prosciutto är smörgåsmat som du med fördel kan servera som en förrätt eller en enkel måltid i sig. Bruschettan får förtjusande smaker från prosciutton med sin sälta och smörstekta champinjoner med vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
![Svampbruschetta med rostad prosciutto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_26173/cf_259/svampbruschetta_med_rostad_prosciutto.jpg)
Ingredienser
6 portioner
6 - 8 skivor prosciutto
400 g svamp (t ex champinjoner)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar
6 - 8 skivor lantbröd
olja
1 kruka basilika
För alla
Fri från gluten om lämpligt specialbröd används. Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör laktos-/mjölkproteinfri: kontrollera brödet, byt smör mot laktosfritt/mjölkfritt matfett eller enbart olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer