Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svampbruschetta med rostad prosciutto

Svampbruschetta med rostad prosciutto är smörgåsmat som du med fördel kan servera som en förrätt eller en enkel måltid i sig. Bruschettan får förtjusande smaker från prosciutton med sin sälta och smörstekta champinjoner med vitlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg skinkskivorna på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i ugnen 7–8 minuter, de ska bli knapriga.
  3. Skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka rödlök och vitlök.
  4. Fräs svampen i smör i en stekpanna tills den fått fin färg. Lägg i lök och vitlök. Krydda med salt och peppar. Låt fräsa tills löken är mjuk.
  5. Pensla brödskivorna med olja. Stek dem någon minut på varje sida, gärna i en grillpanna.
  6. Fördela svampblandningen på bröden. Toppa varje bröd med en skiva prosciutto och strimlad basilika.

För alla

Fri från gluten om lämpligt specialbröd används. Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör laktos-/mjölkproteinfri: kontrollera brödet, byt smör mot laktosfritt/mjölkfritt matfett eller enbart olja.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 8 skivor prosciutto
  • 400 g svamp (t ex champinjoner)
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 8 skivor lantbröd
  • olja
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan