Svampbruschetta med rostad prosciutto

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Svampbruschetta med rostad prosciutto

Svampbruschetta med rostad prosciutto är smörgåsmat som du med fördel kan servera som en förrätt eller en enkel måltid i sig. Bruschettan får förtjusande smaker från prosciutton med sin sälta och smörstekta champinjoner med vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Svampbruschetta med rostad prosciutto

Ingredienser

6 portioner
6 - 8   skivor prosciutto
400 g  svamp (t ex champinjoner)
1   rödlök
2   vitlöksklyftor
1 1/2 msk  smör
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
6 - 8   skivor lantbröd
olja
1   kruka basilika

För alla

Fri från gluten om lämpligt specialbröd används. Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör laktos-/mjölkproteinfri: kontrollera brödet, byt smör mot laktosfritt/mjölkfritt matfett eller enbart olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Piadina med ost och skinka
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med tomatsås och prosciutto cotto
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bön- och olivsallad med bulgur och prosciutto
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Calzone med prosciutto cotto
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädelostpaj med stekta päron
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga