Svamp- och paprikakyckling

Ett oemotståndligt recept på krämig svamp- och paprikakyckling att servera till pasta eller ris. Du gör den smakrika kycklingen av bland annat vitlök, grädde och basilika. Mättande och gott!

Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfilé
1 paprika
200 g svamp
2 vitlöksklyftor
1 msk flytande matfett
salt och peppar
2 dl vispgrädde
2 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
1 msk balsamvinäger
majsstärkelse
1 dl basilika eller persilja
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2355 KJ / 563 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Använde matlagningsgrädde och tog en msk mushroomsoya till 6 portioner
Johan
2021-12-31Gunvor Den här kycklinggrytan är riktigt god. Har gjort den flera gånger.
Gunvor
2021-12-01Very good!
Irina
2020-07-08