Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Svamp- och paprikakyckling

Ett oemotståndligt recept på krämig svamp- och paprikakyckling att servera till pasta eller ris. Du gör den smakrika kycklingen av bland annat vitlök, grädde och basilika. Mättande och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfilén och paprikan i bitar. Ansa och skär svampen i halvor. Skala och hacka vitlöken.
  2. Stek kyckling, svamp och vitlök i en stekpanna med matfettet ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Rör ner paprika, grädde, buljong och balsamvinäger, låt allt koka ihop några minuter. Red eventuellt av med lite majsstärkelse utrört i kallt vatten. Strimla och vänd ner basilika eller persilja.
  4. Servera kycklinggrytan med pasta eller ris.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 paprika
  • 200 g svamp
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk flytande matfett
  • salt och peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
  • 1 msk balsamvinäger
  • majsstärkelse
  • 1 dl basilika eller persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2355 kJ / 563 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer