Svamp- och paprikakyckling

97
7
Svamp- och paprikakyckling

Ett oemotståndligt recept på krämig svamp- och paprikakyckling att servera till pasta eller ris. Du gör den smakrika kycklingen av bland annat vitlök, grädde och basilika. Mättande och gott!

Svamp- och paprikakyckling

Ingredienser

4 portioner
600 g kycklingfilé
1 paprika
200 g svamp
2 vitlöksklyftor
1 msk flytande matfett
salt och peppar
2 dl vispgrädde
2 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
1 msk balsamvinäger
majsstärkelse
1 dl basilika eller persilja

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

97

Kommentarer

Johan

2021-12-31

Använde matlagningsgrädde och tog en msk mushroomsoya till 6 portioner

Gunvor

2021-12-01

Gunvor Den här kycklinggrytan är riktigt god. Har gjort den flera gånger.

Irina

2020-07-08

Very good!

Näringsvärde per portion

Energi 2355 KJ / 563 kCal
Fett 18.1 g
Läs mer om näringsvärden