Balsamicosås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Balsamicosås

Balsamicosås är en fyllig sås med balsamvinäger, kalvfond, rött vin samt sötma från socker. Kryddad med schalottenlök och vitlök, redd med maizena och avrundad med smör. Balsamicosåsen är ett gott alternativ till rödvinssås, till allt från nötkött och fläskfilé till lax.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök i oljan i en kastrull. Strö över sockret och låt det få lite färg.
  2. Häll på balsamvinäger, vin, fond och vatten, låt koka ca 15 minuter.
  3. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Vispa ner smöret.
  4. Smaka av med salt och peppar.

 

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 3 msk strösocker
  • 5 msk balsamvinäger
  • 3 dl rött vin
  • 1/2 dl kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan