Balsamicosås

Betyg 4.3 av 5.
90 personer har röstat
12
Balsamicosås

Balsamicosås är en fyllig sås med balsamvinäger, kalvfond, rött vin samt sötma från socker. Kryddad med schalottenlök och vitlök, redd med maizena och avrundad med smör. Balsamicosåsen är ett gott alternativ till rödvinssås, till allt från nötkött och fläskfilé till lax.

Balsamicosås

Ingredienser

2 dl
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
3 msk strösocker
5 msk balsamvinäger
3 dl rött vin
1/2 dl kalvfond
1 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
2 msk smör
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
90 personer har röstat

Kommentarer

Favoritsås i vår familj! Enkel att göra och jättegod till tex potatisgratäng och rött kött! Med tanke på några av kommentarerna kanske det borde stå någonstans i recept att inte använda vin med ekfatstoner, eftersom att såsen då blir besk/bitter i smaken.

Emma

2024-08-22

Lätt att göra, men väl kantig i smakerna, det blev mycket socker och balsamico-smak. Inget för den som söker en elegant rödvinssås.

Sofia

2024-06-20

Mkt god, härliga smaker, toppen när man har ont om tid!

Tomas

2024-04-02

Testa liknande recept

Madeirasås
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portvinssås
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödvinssky
Betyg 3.4 av 5.
154 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sötsyrlig rödvinssås
Betyg 2.8 av 5.
97 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brummers kalvlever med bercy-sås
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel rödvinssås
Betyg 2.8 av 5.
2997 personer har röstat
Under 45 min att tillaga