Balsamicosås

Betyg 4.2 av 5.
87 personer har röstat
10
Balsamicosås

Balsamicosås är en fyllig sås med balsamvinäger, kalvfond, rött vin samt sötma från socker. Kryddad med schalottenlök och vitlök, redd med maizena och avrundad med smör. Balsamicosåsen är ett gott alternativ till rödvinssås, till allt från nötkött och fläskfilé till lax.

Balsamicosås

Ingredienser

2 dl
1   schalottenlök
1   vitlöksklyfta
1 tsk  olja
3 msk  strösocker
5 msk  balsamvinäger
3 dl  rött vin
1/2 dl  kalvfond
1 dl  vatten
2 tsk  majsstärkelse
2 msk  smör
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
87 personer har röstat

Kommentarer

Mkt god, härliga smaker, toppen när man har ont om tid!

Tomas

2024-04-02

Godaste såsen

Anna

2024-01-01

Perfekt balanserad sås som passade utmärkt till oxfilén!

Mirja

2023-11-05

Testa liknande recept

Madeirasås
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödvinssky
Betyg 3.4 av 5.
151 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sötsyrlig rödvinssås
Betyg 2.8 av 5.
97 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Portvinssås
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Brummers kalvlever med bercy-sås
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel rödvinssås
Betyg 2.8 av 5.
2988 personer har röstat
Under 45 min att tillaga