Balsamicosås

Betyg 4.2 av 5.
79 personer har röstat
7
Balsamicosås

Balsamicosås är en fyllig sås med balsamvinäger, kalvfond, rött vin samt sötma från socker. Kryddad med schalottenlök och vitlök, redd med maizena och avrundad med smör. Balsamicosåsen är ett gott alternativ till rödvinssås, till allt från nötkött och fläskfilé till lax.

Balsamicosås

Ingredienser

2 dl
1   schalottenlök
1   vitlöksklyfta
1 tsk  olja
3 msk  strösocker
5 msk  balsamvinäger
3 dl  rött vin
1/2 dl  kalvfond
1 dl  vatten
2 tsk  majsstärkelse
2 msk  smör
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
79 personer har röstat

Kommentarer

Köket på Karlslund i Bollnäs hade balsamicosås på kotlett skivor i lunchmenyn senaste veckan. Muckat gott.

Svea

2022-11-08

Kompletterade med ett par matskedar Farinsocker. 😃 // Lasse

Lars

2022-04-22

Snabbt, enkel och gott. Saltade med soja och lät en kvist rosmarin gå med.

Jan

2022-04-17

Testa liknande recept

Madeirasås
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brummers kalvlever med bercy-sås
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sötsyrlig rödvinssås
Betyg 2.8 av 5.
97 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Honungskryddad rosmarinsky
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Portvinssås
Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödvinssky
Betyg 3.4 av 5.
144 personer har röstat
Under 30 min att tillaga