Balsamicosås
Balsamicosås är en fyllig sås med balsamvinäger, kalvfond, rött vin samt sötma från socker. Kryddad med schalottenlök och vitlök, redd med maizena och avrundad med smör. Balsamicosåsen är ett gott alternativ till rödvinssås, till allt från nötkött och fläskfilé till lax.
Ingredienser
2 dl
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
3 msk strösocker
5 msk balsamvinäger
3 dl rött vin
1/2 dl kalvfond
1 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
2 msk smör
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Favoritsås i vår familj! Enkel att göra och jättegod till tex potatisgratäng och rött kött! Med tanke på några av kommentarerna kanske det borde stå någonstans i recept att inte använda vin med ekfatstoner, eftersom att såsen då blir besk/bitter i smaken.
Emma
2024-08-22Lätt att göra, men väl kantig i smakerna, det blev mycket socker och balsamico-smak. Inget för den som söker en elegant rödvinssås.
Sofia
2024-06-20Mkt god, härliga smaker, toppen när man har ont om tid!
Tomas
2024-04-02