Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svamppizza

Svamppizza är ett lättlagat och uppskattat middagsalternativ. Pizzan har en smakrik fyllning av pastasås, champinjoner, hårdost och oregano. Servera skuren vitkål till svamppizzan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga pizzadegen enligt förpackningens anvisning. Tryck eller kavla ut degen på en bakpappersklädd plåt.
  2. Ansa och skiva svampen. Skölj och skiva tomaterna. Riv osten.
  3. Bred pastasåsen på pizzabotten.
  4. Fördela svamp och tomater ovanpå och strö över osten. Krydda med oregano, salt och peppar.
  5. Tillaga mitt i ugnen i 250°C, 10-12 minuter.
  6. Servera pizzan skuren i bitar med strimlad vitkål.

För alla

Byt degen mot glutenfria pizzabottnar om du inte tål gluten. Ersätt osten med sojabaserad hårdost om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Blir det pizzabitar över är de goda att värma och äta som mellanmål eller som picknickmat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förpackning pizzamix (à 500 g)
  • 500 g svamp t ex champinjoner
  • 6 tomater
  • 75 g hårdost max 17% fett
  • 1 burk pastasås gärna med basilika (à 420 g)
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2693 kJ / 638 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden