Färs- och svamppanna
Enkel och snabblagad färs- och svamppanna, som är en himmelsk blandning av matig köttfärs, morötter och underbar svamp.
Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
4 morötter
200 g svamp t ex trattkantareller eller champinjoner
1 1/2 msk flytande margarin
500 g köttfärs
1 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
1 1/2 dl grädde (5%)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett17 g
Kommentarer
Hade dessutom i 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1 tsk timjan och en halv chili. Tyckte även det behövdes mer salt. Blev väldigt gott!
Charlotta
2024-10-09Varför står det att den serveras med ris men det är potatis i receptet?
Peter
2024-09-01Hej Peter! Det var tokigt! Den ska såklart bara serveras med pressad potatis. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-09-02Ska potatisen vara med i grytan eller är det separat ? Man ska äta med den?
Delia
2024-04-11Hej Delia! Potatisen pressas och serveras till grytan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-12