Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färs- och svamppanna

Enkel och snabblagad färs- och svamppanna, som är en himmelsk blandning av matig köttfärs, morötter och underbar svamp. Röran är ljuvlig tillsammans med ris och skivad tomat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skala och grovriv morötterna. Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar.
  3. Fräs morötter och svamp i 2/3 av margarinet tills all vätska kokat in. Ta upp på ett fat så länge.
  4. Fräs färsen i resterande margarin. Krydda med soja, balsamvinäger, salt och peppar. Vänd ner morötter och svamp och häll på grädden.
  5. Låt puttra ca 5 minuter. Låt potatisen rinna av och pressa den igenom en potatispress.
  6. Servera färs- och svamppannan med ris eller pressad potatis och tomatskivor.

För alla

Gör mjölkfri: fräs i mjölkfritt margarin eller olja och byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Uteslut sojan om du inte tål den.

Tips

För att få en mustigare smak på pannan är det gott att smaka av med 1-2 msk koncentrerad svampfond (för 4 port). Minska då på saltet.

Gröna tipset: Byt ut färsen mot quornfärs om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
  • 4 morötter
  • 200 g svamp t ex trattkantareller eller champinjoner
  • 1 1/2 msk flytande margarin
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 1/2 dl grädde (5%)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 520 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden