Färs- och svamppanna

Betyg 4.1 av 5.
38 personer har röstat
5
Färs- och svamppanna

Enkel och snabblagad färs- och svamppanna, som är en himmelsk blandning av matig köttfärs, morötter och underbar svamp. Röran är ljuvlig tillsammans med ris och skivad tomat.

Färs- och svamppanna

Ingredienser

4 portioner
10 - 12   potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
4   morötter
200 g  svamp t ex trattkantareller eller champinjoner
1 1/2 msk  flytande margarin
500 g  köttfärs
1 msk  soja
1 msk  balsamvinäger
1 tsk  salt
1 - 1 1/2 krm  grovmald svartpeppar
1 1/2 dl  grädde (5%)

För alla

Gör mjölkproteinfri: fräs i mjölkfritt margarin eller olja och byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Uteslut sojan om du inte tål den.

Gör så här

Tips

För att få en mustigare smak på pannan är det gott att smaka av med 1-2 msk koncentrerad svampfond (för 4 port). Minska då på saltet.

Gröna tipset: Byt ut färsen mot quornfärs om du vill äta grönt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Ska potatisen vara med i grytan eller är det separat ? Man ska äta med den?

Delia

2024-04-11

Hej Delia! Potatisen pressas och serveras till grytan. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-04-12

Kunde varit mindre morötter i, dem tog över hela pannan

Ida

2022-02-19

Snabb och enkel rätt som numera är min 11-åriga dotters favoritmat. Bra tips också med denna rätt är att spara lite av morot/svampröran till vegetarianen i familjen!!

Vanja

2007-02-16

Näringsvärde per portion

Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett17 g

Testa liknande recept

Svamp- och färsbiffar med pasta
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamp och selleribiffar
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Älgstek med porter och svamp
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Katrinplommonfyllda järpar
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Polenta med svampfräs och dillsmör
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga