Färs- och svamppanna

35
4
Färs- och svamppanna

Enkel och snabblagad färs- och svamppanna, som är en himmelsk blandning av matig köttfärs, morötter och underbar svamp. Röran är ljuvlig tillsammans med ris och skivad tomat.

Färs- och svamppanna

Ingredienser

4 portioner
10 - 12 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
4 morötter
200 g svamp t ex trattkantareller eller champinjoner
1 1/2 msk flytande margarin
500 g köttfärs
1 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
1 1/2 dl grädde (5%)

För alla

Gör mjölkfri: fräs i mjölkfritt margarin eller olja och byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Uteslut sojan om du inte tål den.

Gör så här

Tips

För att få en mustigare smak på pannan är det gott att smaka av med 1-2 msk koncentrerad svampfond (för 4 port). Minska då på saltet.

Gröna tipset: Byt ut färsen mot quornfärs om du vill äta grönt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Ida

2022-02-19

Kunde varit mindre morötter i, dem tog över hela pannan

Vanja

2007-02-16

Snabb och enkel rätt som numera är min 11-åriga dotters favoritmat. Bra tips också med denna rätt är att spara lite av morot/svampröran till vegetarianen i familjen!!

Andreas

2006-03-07

Det gick snabbt och lätt att göra och smakade bättre än förväntat faktiskt. Rekomenderas som snabb rätt. Receptet räckte dock till 4 personer med rester över så det var bra med ett recept som inte förutsatte att du äter portioner lämpade för lyxresturang (läs: Mikroskopiska).

Näringsvärde per portion

Energi 2180 KJ / 520 kCal
Fett 17 g
Läs mer om näringsvärden