Svamp- och morotsbolognese

Denna bolognesen är både smakrik och lätt att laga! Ju mer såsen får puttra i pannan desto mer smak kommer den att få, och sedan med nykokt pasta och pepprig ruccola har du en riktig höjdarrätt på tallriken. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2020

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1/2 kruka timjan
4 morötter
250 g champinjoner
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
2 tsk oregano
2 förp krossade tomater (à 390 g)
3 msk japansk soja
2 dl vatten
4 port fullkornsspaghetti
50 g hackad mandel
salt
peppar
65 g rucola
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2052 KJ / 489 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater66 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stEn ny favorit! Sojan och mandlarna tillförde väldigt god smak. Jag använde torrostade mandlar vilket förhöjde smaken ännu mer. För att få en mer matig bolognese kan man i princip dubbla mängden champinjoner, samt steka dem i torr panna för att få ur vätskan, innan det läggs ned i grytan.
Linn
Supergod. Tog 1dl vatten istället samt stekte champinjonerna ganska länge. Blev gott med cayennepeppar.
Elin
Jättegott! Har lagat andra vegetariska bolognese,och det här blev en ny favorit
Alexandra