Vegansk ärtsoppa med olika toppings

3
0
Vegansk ärtsoppa med olika toppings

Ärtsoppa är gott och blir ännu godare med några olika toppingar. Här använder du färdig vegansk ärtsoppa och lägger tiden på att fixa till en god topping. Fem olika tips på toppings får du i detta recept!

Vegansk ärtsoppa med olika toppings

Ingredienser

2 portioner
1 förp vegansk ärtsoppa (à 500 g)

Knäckebröd och mejram

1 knäckebrödskiva
1 msk hackad färsk mejram (1 msk färsk motsvarar ca 1 tsk torkad)
1/2 dl rostad lök

Persilje- och timjanssenap

1 msk hackad färsk persilja
1 msk hackad färsk timjan (1 msk motsvarar ca 1 tsk torkad)
3 msk skånsk senap
1 msk dijonsenap

Champinjoner och oregano

1 msk färsk oregano (1 msk färsk motsvarar ca 1 tsk torkad)
75 g fetaost eller tofu för veganskt
4 små färska champinjoner

Trattkantareller med lök

2 dl färska eller torkade trattkantareller
1 salladslök
1/2 dl skållad hel mandel
1 msk smör eller olja för veganskt
salt
svartpeppar

Morötter med citron

2 små morötter (á ca 50 g)
1 msk olja
salt
svartpeppar
1/3 citron (finrivet skal)
1 msk hackad gräslök
1 msk riven färsk pepparrot

För alla

Kontrollera noga innehållet i ärtsoppan.
Knäckebröd och mejram
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av knäckebröd och rostad lök.
Persilje- och timjanssenap
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Champinjoner och oregano
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj tofu eller laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj tofu eller byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Trattkantareller med lök.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Morötter med citron
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer