UNDER 30 MIN | Medel

Svamp- och morotsbolognese

Denna bolognesen är både smakrik och lätt att laga! Ju mer såsen får puttra i pannan desto mer smak kommer den att få, och sedan med nykokt pasta och pepprig ruccola har du en riktig höjdarrätt på tallriken. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och hacka löken. Repa och hacka timjanen. 
  3. Ansa morötter och svamp och riv grovt på ett rivjärn. Stek löken och rivet i omgångar i olivoljan i en gryta. Lägg tillbaka allt riv och rör i tomatpurén samt pressa i vitlöken. Fräs ytterligare någon minut och sänk värmen.
  4. Rör i oregano, timjan, krossade tomater, soja och vatten. Sjud i 10 minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Rör ned mandeln i grytan och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera pastan med morotsbolognese och ruccola.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Smaka gärna av bolognesen med lite tabasco eller cayennepeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1/2 kruka timjan
  • 4 morötter
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk oregano
  • 2 förp krossade tomater (à 390 g)
  • 3 msk japansk soja
  • 2 dl vatten
  • 4 port fullkornsspaghetti
  • 50 g hackad mandel
  • salt
  • peppar
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 2052 kJ / 489 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept