Svamp- och morotsbolognese

12
2 Klimatsmart
Svamp- och morotsbolognese

Denna bolognesen är både smakrik och lätt att laga! Ju mer såsen får puttra i pannan desto mer smak kommer den att få, och sedan med nykokt pasta och pepprig ruccola har du en riktig höjdarrätt på tallriken. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2020

Svamp- och morotsbolognese

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1/2
kruka timjan
4
morötter
250 g
champinjoner
2 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
1
vitlöksklyfta
2 tsk
oregano
2
förp krossade tomater (à 390 g)
3 msk
japansk soja
2 dl
vatten
4
port fullkornsspaghetti
50 g
hackad mandel
-
salt
-
peppar
65 g
rucola

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av bolognesen med lite tabasco eller cayennepeppar.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Elin

2020-03-23

Supergod. Tog 1dl vatten istället samt stekte champinjonerna ganska länge. Blev gott med cayennepeppar.

Alexandra

2020-01-17

Jättegott! Har lagat andra vegetariska bolognese,och det här blev en ny favorit

Näringsvärde per portion

Energi 2052 KJ / 489 kCal
Fett 15 g
Salt 3 g
Kolhydrater 66 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept