Couscoussallad med chilikyckling

7
4
Couscoussallad med chilikyckling

Snabblagad ljummen couscoussallad med en svalkande klick yoghurt. Perfekt försommarmiddag med andra ord!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2012

Couscoussallad med chilikyckling

Ingredienser

4 portioner
4
port couscous
1
citron
1 1/2 msk
sambal oelek
1 msk
flytande honung
ca 600 g
strimlad kycklingfilé
50 g
hel skållad mandel
1
zucchini
1
röd paprika
1
rödlök
2 msk
olivolja
-
salt och peppar
65 g
rucola
1 dl
matyoghurt

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot ris eller glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Jenny

2016-09-13

Det blev verkligen gott, fantastiskt goda smaker och uppskattades mycket av hela familjen. Använde matvete istället för couscous och sriracha istället för sambal oelek att marinera kycklingen i. Det tog mig dock nästan två timmar att tillaga med alla olika moment så kanske inte att rekommendera en vardag efter en lång dag på jobbet.

Anna

2016-05-16

Jättegott, snabbt- o lättlagat! Jag bytte sambal oelek mot harissa och citron mot lime, funkar utmärkt!

Danielle

2013-09-17

Håller med Ulrika, riktigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2663 KJ / 638 kCal
Fett 17.3 g
Kolhydrater 71.1 g
Protein 44.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept