Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Couscoussallad med chilikyckling

Snabblagad ljummen couscoussallad med en svalkande klick yoghurt. Perfekt försommarmiddag med andra ord!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Riv av skalet, och pressa saften ur citronen.
  3. Blanda citronskalet med sambal oelek och honung till en marinad. Låt kycklingen ligga i marinaden under minst 5 minuter.
  4. Hetta upp en stekpanna och rosta mandeln gyllene tillsammans med lite salt.
  5. Skiva zucchinin. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och strimla löken. Fräs grönsakerna i hälften av olivoljan i en stekpanna. Lägg i en stor skål.
  6. Stek kycklingen i resten av olivoljan. Krydda med salt och peppar. Blanda med grönsaker och couscous. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  7. Vänd i ruccola och strö över mandeln. Servera med en klick yoghurt.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot ris eller glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port couscous
  • 1 citron
  • 1 1/2 msk sambal oelek
  • 1 msk flytande honung
  • ca 600 g strimlad kycklingfilé
  • 50 g hel skållad mandel
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 65 g ruccola
  • 1 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2663 kJ / 638 kCal