Svamp- och färspanna
Svamp- och färspanna, en krämig rätt som påminner en aning om viltskav. Svamp och färs fräses i en panna där soja, balsamvinäger och kryddor adderas för smakens skull. Därefter tillsätts crème fraiche och mjölk så det blir extra matigt. Servera detta ihop med en krispig sallad toppad med padanoflarn.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller pasta
Svamp- och färspanna
250 g champinjoner
2 msk olja
ca 500 g nötfärs
1 msk japansk soja
1 msk balsamvinäger
2 krm salt
2 krm peppar
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
1/2 ask persilja (à 20 g)
Sallad
1 hjärtsallad
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk olivolja
50 g flarn av grana padano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2637 KJ / 631 kCal
Fett30 g
Salt2.48 g
Kolhydrater56 g
Protein33 g
Kommentarer
smaklöst
Ann-charlotte
2023-02-07Hej Zandra! Tack för din synpunkt och vi försöker verkligen se till så det finnas alternativ på ost mm. Det måste bara blivit en miss just här, på majoriteten av recepten ska det finnas.
Redaktionen
2015-03-10Jättegod mat! Tycker att det är fantastiskt bra att det står hur man gör mjölkproteinfritt i varje recept då min son är mjölkallergiker. Dock så har jag ofta märkt att i recept där det finns riven ost finns inget mjölkfritt alternativ, men man kan ju köpa vegan ost exempelvis "Astrid och Aporna" har flera olika ostar som är mjölkfria, bara ett tips ! :)
Zandra
2015-03-06