Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svamp- och färspanna

Svamp- och färspanna, en krämig rätt som påminner en aning om viltskav. Svamp och färs fräses i en panna där soja, balsamvinäger och kryddor adderas för smakens skull. Därefter tillsätts crème fraiche och mjölk så det blir extra matigt. Servera detta ihop med en krispig sallad toppad med padanoflarn.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller pasta enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Svamp- och färspanna: Ansa och skär svampen i halvor.
  3. Fräs dem i hälften av oljan i en panna tills den får lite ljusbrun färg. Lägg upp på ett fat.
  4. Stek färsen i resten av oljan. Krydda med soja, balsamvinäger, salt och peppar. Rör ner crème fraiche och mjölk och vänd ner svampen. Låt puttra ca 5 minuter.
  5. Hacka persiljan och vänd ner i pannan.
  6. Sallad: Ansa och skär salladen i bitar. Ringla över vinäger och olivolja, krydda med salt och peppar.
  7. Servera färs- och svamppannan med riset eller pastan och salladen. Toppa med osten.

För alla

Gör glutenfri: välj ris som tillbehör.
Gör laktosfri: välj crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Gott är att smaksätta färspannan med provencalska örter eller chilipulver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller pasta
Svamp- och färspanna
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
Sallad
  • 1 hjärtsallad
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk olivolja
  • 50 g flarn av grana padano
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2637 kJ / 631 kCal