Älgfärsbiffar med krämig svamppasta
Viltkött är något av det bästa. I en biff tillsammans med timjan och dijon får det komma till sin rätt. Till detta serveras en krämig svamppasta med grana padano. Ät och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2022
Ingredienser
4 portioner
Biffar
2 msk hackad färsk timjan
1 ägg
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
500 g älgfärs
1 msk olja
Svamppasta
4 port pasta (gärna trottole)
250 g champinjoner
1 rödlök
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl riven grana padano
65 g färsk babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2674 KJ / 640 kCal
Fett21 g
Salt2.4 g
Kolhydrater63 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket god rätt. MEN det krävs betydligt mycket mer kryddor i köttfärsen. Kanske t.o.m. dubblera både senap salt och peppar och ha i minst 3 msk timjan. Svamppastan kräver också väldigt mycket salt och peppar men det går att justera när man äter.
Anna
2022-08-05