Älgfärsbiffar med krämig svamppasta

13
1
Älgfärsbiffar med krämig svamppasta

Viltkött är något av det bästa. I en biff tillsammans med timjan och dijon får det komma till sin rätt. Till detta serveras en krämig svamppasta med grana padano. Ät och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2022

Älgfärsbiffar med krämig svamppasta

Ingredienser

4 portioner

Biffar

2 msk hackad färsk timjan
1 ägg
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
500 g älgfärs
1 msk olja

Svamppasta

4 port pasta (gärna trottole)
250 g champinjoner
1 rödlök
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl riven grana padano
65 g färsk babyspenat

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.  
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Anna

2022-08-05

Mycket god rätt. MEN det krävs betydligt mycket mer kryddor i köttfärsen. Kanske t.o.m. dubblera både senap salt och peppar och ha i minst 3 msk timjan. Svamppastan kräver också väldigt mycket salt och peppar men det går att justera när man äter.

Näringsvärde per portion

Energi 2674 KJ / 640 kCal
Fett 21 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 63 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden