Färsbiff med rödbetor och ägg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsbiff med rödbetor och ägg

Mumsiga och mättande biffar av köttfärs, lök och rödbetor som serveras med klyftpotatis, ägg, broccoli och knäckebröd. Färsbiff med rödbetor och ägg tillagar du på under 45 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och finhacka löken. Hacka rödbetorna. Blanda färsen med lök- och rödbetshack, salt, peppar och vatten. Forma färsen till 4 biffar (för 4 port). Stek biffarna i hälften av oljan ca 4 min per sida.
  3. Stek äggen i resten av oljan. Lägg ett stekt ägg ovanpå varje biff.
  4. Servera biffarna med potatis, broccoli och knäckebröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Tips

Blanda gärna i 1-2 msk kapris (för 4 port) i färsen om du har det hemma.

Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot quornfärs om du inte vill ha kött.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst klyftpotatis (à 800 g)
  • 1 gul lök
  • 6 inlagda rödbetor
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 msk vatten
  • 1 olja
  • 4 ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2594 kJ / 618 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden