Köttfärsbiffar med olivröra
Saftiga köttfärsbiffar med olivröra är en köttfärsrätt som med sältan från olivröran och de ugnsbakade potatisarna får en härlig smakfullhet. I biffarna blandar du yoghurt och kryddor och den krämiga röran med oliver innehåller även lök och yoghurt.
Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar
1/2 msk olja
1 tsk salt
Köttfärsbiffar
400 g köttfärs
1/2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk salt
1 - 2 krm peppar
1/2 msk olja
Olivröra
1 gul lök
15 gröna oliver
1 1/2 dl matlagningsyoghurt
2 krm salt
1 - 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2587 KJ / 618 kCal
Fett20.2 g
Kommentarer
Biffarna blef helt OK med blandfärs, men jag tycker att det saknas lite syrlighet i såsen. Här skall jag prova med lite gröna vindruvor i, nästa gång. Hustrun tyckte att det blev för mycket rå lök. Annars allt OK.
Sture
2005-09-18Såson är höjdpunkten!
Tess
2005-09-01Mycket gott, skiva gärna lite grönsaker t.ex. morötter, aubergine och/eller kålrot och stek i ugnen tillsammans med potatisen.
Agneta
2005-08-28