Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärsbiffar med olivröra

Saftiga köttfärsbiffar med olivröra är en köttfärsrätt som med sältan från olivröran och de ugnsbakade potatisarna får en härlig smakfullhet. I biffarna blandar du yoghurt och kryddor och den krämiga röran med oliver innehåller även lök och yoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C
  2.  Skrubba potatisen och skär den i ca 1/2 cm tjocka skivor eller i halvor. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt och ringla över olja och strö på salt. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Biffar: Blanda färsen med matyoghurten, salt och peppar. Forma färsen till små biffar. Stek biffarna i olja ca 3 minuter per sida.
  4. Olivröra: Skala och finhacka löken. Grovhacka oliverna. Blanda lök och oliver med resten av matyoghurten och smaka av med salt och grovmald svartpeppar.
  5. Servera biffarna med olivröran, potatisen, tomatklyftor och bröd.

För alla

Fri från gluten och ägg om lämpligt bröd serveras till.
Gör mjölkfri: byt ut matyoghurten mot sojabaserad färskost utrörd i lite vatten. Kontrollera innehållet i brödet.

Tips

Grilla gärna biffarna, på utegrill eller i grillpanna, så får de en godare smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 1/2 msk olja
  • 1 tsk salt
Köttfärsbiffar
  • 400 g köttfärs
  • 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1/2 msk olja
Olivröra
  • 1 gul lök
  • 15 gröna oliver
  • 1 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 krm salt
  • 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2587 kJ / 618 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden