Köttfärsbiffar med olivröra

19
5
Köttfärsbiffar med olivröra

Saftiga köttfärsbiffar med olivröra är en köttfärsrätt som med sältan från olivröran och de ugnsbakade potatisarna får en härlig smakfullhet. I biffarna blandar du yoghurt och kryddor och den krämiga röran med oliver innehåller även lök och yoghurt.

Köttfärsbiffar med olivröra

Ingredienser

4 portioner
10 - 12 potatisar
1/2 msk olja
1 tsk salt

Köttfärsbiffar

400 g köttfärs
1/2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk salt
1 - 2 krm peppar
1/2 msk olja

Olivröra

1 gul lök
15 gröna oliver
1 1/2 dl matlagningsyoghurt
2 krm salt
1 - 1 1/2 krm grovmald svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg om lämpligt bröd serveras till.
Gör mjölkfri: byt ut matyoghurten mot sojabaserad färskost utrörd i lite vatten. Kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Tips

Grilla gärna biffarna, på utegrill eller i grillpanna, så får de en godare smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Sture

2005-09-18

Biffarna blef helt OK med blandfärs, men jag tycker att det saknas lite syrlighet i såsen. Här skall jag prova med lite gröna vindruvor i, nästa gång. Hustrun tyckte att det blev för mycket rå lök. Annars allt OK.

Tess

2005-09-01

Såson är höjdpunkten!

Agneta

2005-08-28

Mycket gott, skiva gärna lite grönsaker t.ex. morötter, aubergine och/eller kålrot och stek i ugnen tillsammans med potatisen.

Näringsvärde per portion

Energi 2587 KJ / 618 kCal
Fett 20.2 g
Läs mer om näringsvärden