Fetafylld biff med rödlök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fetafylld biff med rödlök

Perfekt vardagsrätt som kommer att uppskattas av hela familjen. Biffarna är fyllda med fantastisk fetaost, som hjälper biffarna att bli mer krämiga och välsmakande. Den stekta rödlöken på sidan av är ytterligare ett plus i kanten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Blanda färsen med vatten, 2/3 av saltet och peppar. Dela färsen i fyra bitar (för 4 port). Skär osten i portionsbitar. Lägg en bit ost på varje färsbit och forma färsen runt om så att osten täcks.
  3. Skala och skär rödlöken i klyftor.
  4. Stek biffarna i hälften av margarinet ca 5 minuter per sida. Låt löken steka med vid sidan om i stekpannan.
  5. Woka grönsakerna i resten av margarinet enligt förpackningens anvisning. Krydda med resten av saltet.
  6. Servera biffarna med den stekta löken, potatis, wokgrönsaker, sallad och bröd.

För alla

Byt ut osten mot sojabaserad ost och stek i mjölkfritt margarin om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Krydda gärna färsen med någon örtkrydda tex timjan, rosmarin eller oregano.

Gröna tipset: Mixa kokta grönsaker och blanda med potatismjöl, salt och peppar. Fyll med fetaost och stek som ovan om du inte vill äta kött.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färskpotatis
  • 400 g köttfärs
  • 1 1/2 msk vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 100 g fetaost (max 16 %)
  • 2 rödlökar
  • 1 msk flytande margarin
  • 600 g djupfrysta wokgrönsaker
Tillbehör
  • sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2562 kJ / 610 kCal
Läs mer om näringsvärden