Kålpudding från pannan

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
6
Kålpudding från pannan

Kålpudding är härlig husmanskost som består av vitkål, purjolök och köttfärs - en middag du enkelt tillagar i panna med den frästa löken och kålen runt färsen. Servera gärna potatis, lingonsylt och bröd till puddingen.

Kålpudding från pannan

Ingredienser

4 portioner
9 potatisar
1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar 500 g)
1 purjolök
2 msk flytande margarin
400 g köttfärs
2 msk konc kalvfond
1/2 tsk salt
1 krm peppar
5 stötta enbär
1 dl vatten

Till servering

rivna morötter
lingonsylt
knäckebröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Jag fyller på med extra mycket kål och vätska vilket gör att vi vuxna äter utan potatis (GI). Serverar pasta eller potatis till barnen. Alla äter med god aptit.

Cecilia

2010-01-24

Enkelt och gott även utan enbär.

Yvonne

2007-08-02

gott med grönpepparsås ,lite kompakt,men god

Maria

2006-08-24

Näringsvärde per portion

Energi2323 KJ / -1 kCal
Fett15.2 g

Testa liknande recept

Surkål - syrad vitkål
Betyg 4.3 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttbullar med prickigt mos och lingonsylt
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamp- och färsbiffar med pasta
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetafylld biff med rödlök
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfärsbiffar med rotfruktsmos och picklad lök
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegansk kålpudding
Betyg 4.2 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga