Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kålpudding från pannan

Kålpudding är härlig husmanskost som består av vitkål, purjolök och köttfärs - en middag du enkelt tillagar i panna med den frästa löken och kålen runt färsen. Servera gärna potatis, lingonsylt och bröd till puddingen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skölj och skär kålen i centimeterstora bitar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs kål och purjo i flytande margarin.
  3. Blanda färsen med kalvfond, salt, peppar och gärna stötta enbär.
  4. Ta upp hälften av kål och purjo på ett fat. Fördela köttfärsen i stekpannan och tryck ut till en stor platta som täcker kålen och purjon under. Fördela kål och purjo från fatet på färsen och häll vatten vid sidan om. Lägg ett lock på stekpannan och låt puttra under lock ca 10 minuter.
  5. Skär upp puddingen i portionsbitar. Servera med potatisen, rivna morötter, lingonsylt och knäckebröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på knäckebrödet och fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör mjölkfri: Stek i olja i stället för margarin.

Tips

Gör dubbel sats av denna rätt. Frys in och ta med som matlåda till jobbet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 9 potatisar
  • 1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar 500 g)
  • 1 purjolök
  • 2 msk flytande margarin
  • 400 g köttfärs
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 5 stötta enbär
  • 1 dl vatten
Till servering
  • rivna morötter
  • lingonsylt
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2323 kJ / -1 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden