Kålpudding från pannan
Kålpudding är härlig husmanskost som består av vitkål, purjolök och köttfärs - en middag du enkelt tillagar i panna med den frästa löken och kålen runt färsen. Servera gärna potatis, lingonsylt och bröd till puddingen.
Ingredienser
4 portioner
9 potatisar
1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar 500 g)
1 purjolök
2 msk flytande margarin
400 g köttfärs
2 msk konc kalvfond
1/2 tsk salt
1 krm peppar
5 stötta enbär
1 dl vatten
Till servering
rivna morötter
lingonsylt
knäckebröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på knäckebrödet och fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör mjölkfri: Stek i olja i stället för margarin.
Gör så här
Tips
Gör dubbel sats av denna rätt. Frys in och ta med som matlåda till jobbet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2323 KJ / -1 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Jag fyller på med extra mycket kål och vätska vilket gör att vi vuxna äter utan potatis (GI). Serverar pasta eller potatis till barnen. Alla äter med god aptit.
Cecilia
2010-01-24Enkelt och gott även utan enbär.
Yvonne
2007-08-02gott med grönpepparsås ,lite kompakt,men god
Maria
2006-08-24