UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med svampsås och tomatsallad

Pasta och svamp, är lika med sant! Basen till svampsåsen görs på havregrädde, vilket tillför en härlig rund smak, men även en krämighet till rätten. Kryddor som timjan och soja är självklart givna i en sådan här pastarätt, och för att få in lite grönt till rätten gör du även en fräsch tomat- och löksallad vid sidan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Svampsås: Skär champinjonerna i fjärdedelar och dra isär ostronskivlingen. Skala och skiva löken och fräs den i oljan i en stekpanna någon minut. Häll i svampen och stek tills den får fin färg. Pressa i vitlöken.
  3. Krydda svampen med salt, peppar och timjan. Rör i grädde och soja. Låt såsen sjuda i några minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 
  5. Skär tomaterna i bitar. Hacka persiljan. Skala och finhacka löken. Blanda tomater, persilja och lök. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera pastan med svampsås och tomatsallad.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och havregrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Blanda gärna tomatsalladen med lite olja och rödvinsvinäger.

Ingredienser

Portioner: 4
Svampsås
  • 250 g kastanjechampinjoner
  • 150 g ostronskivling
  • 1 gul lök
  • 3 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
  • 1 msk japansk soja
  • 4 port pasta (gärna bavette)
  • 1/2 förp tomater (à 500 g)
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 rödlök

Näringsvärde
Per portion

Energi 2106 kJ / 508 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept