Pasta med svampsås och tomatsallad
Pasta och svamp, är lika med sant! Basen till svampsåsen görs på havregrädde, vilket tillför en härlig rund smak, men även en krämighet till rätten. Kryddor som timjan och soja är självklart givna i en sådan här pastarätt, och för att få in lite grönt till rätten gör du även en fräsch tomat- och löksallad vid sidan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021
Ingredienser
4 portioner
Svampsås
250 g kastanjechampinjoner
150 g ostronskivling
1 gul lök
3 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
1 tsk timjan
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 msk japansk soja
4 port pasta (gärna bavette)
1/2 förp tomater (à 500 g)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 rödlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2106 KJ / 508 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater66 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För omständigt, kan förenklas utan att försämras
Febe
2022-11-08God men det blir lite väl mycket rödlök trots att man tar en liten!
Tina
2021-05-03