Pasta med svampsås och tomatsallad

7
0 Klimatsmart
Pasta med svampsås och tomatsallad

Pasta och svamp, är lika med sant! Basen till svampsåsen görs på havregrädde, vilket tillför en härlig rund smak, men även en krämighet till rätten. Kryddor som timjan och soja är självklart givna i en sådan här pastarätt, och för att få in lite grönt till rätten gör du även en fräsch tomat- och löksallad vid sidan.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020

Pasta med svampsås och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Svampsås

250 g
kastanjechampinjoner
150 g
ostronskivling
1
gul lök
3 msk
rapsolja
2
vitlöksklyftor
-
salt
-
peppar
1 tsk
timjan
2 1/2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
1 msk
japansk soja
4
port pasta (gärna bavette)
1/2
förp tomater (à 500 g)
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
1
rödlök

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och havregrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Blanda gärna tomatsalladen med lite olja och rödvinsvinäger.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2106 KJ / 508 kCal
Fett 19 g
Salt 2 g
Kolhydrater 66 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept