Penne med krämig salsicciasås
Färsk salsiccia används som en färs, precis som i Italien, för att få en god pastasås! Genom att gröpa ur den kommer smakerna fram ordentligt och resultatet blir en härligt krämig pastarätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta penne
250 g gröna ärtor
1 purjolök
300 g färsk (rå) salsicciakorv
250 g champinjoner
1 msk olja
salt
peppar
1 tsk torkad timjan
2 dl vispgrädde
65 g babyspenat
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3241 KJ / 775 kCal
Fett40.3 g
Kolhydrater67.1 g
Protein31.8 g
Kommentarer
Näe, det här var inte så roligt. Den dressade spenaten på toppen räddade upp det på slutet, och jag öste på färskriven parmesan för att piffa till det hela. Vårt betyg: meh.
Moa
2024-10-15Gott! Kanske lite för fett. Men borde stått något om hur man ska hantera löken, mer än att man ska skölja. Jag sköljde ordentligt men det räcker ju inte då det finns grus och jord innanför lagren. Fick grus i maten vilket helt förstörde upplevelsen och den fina korven. Kanske något alla bara ska veta dock men en varning hade varit bra.
Hedvig
2022-10-13Har även provat med salvia ist för timjan vilket jag tyckte var gott med
Agneta
2021-02-01