Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Penne med skinka, svamp och ärter

Pasta med skinka, svamp och ärter är gott och mättande. Receptet är lättlagat och går snabbt att tillaga. Du använder pasta penne som bas och gör pastasåsen av champinjoner, vitlök, skinka, grädde och ärter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Skär svampen i halvor, skala och hacka vitlöken.
  3. Fräs vitlök och svamp i matfettet. Tillsätt skinkan och låt den fräsa med.
  4. Blanda i grädden och ärterna och låt koka några minuter. Red eventuellt av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
  5. Servera pastan med svamp- och skinksåsen.

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: servera med äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta penne
  • 250 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 180 g strimlad rökt skinka
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 250 g gröna ärter
  • salt och peppar
  • ev 1 tsk maizena majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1751 kJ / 419 kCal
Läs mer om näringsvärden