Svamp med jordärtsskocks- och sveciakräm, lingonvinägrett samt rågbrödskross

Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
4.8Världens godaste
Svamp med jordärtsskocks- och sveciakräm, lingonvinägrett samt rågbrödskross

De spännande smakerna i denna rätt är lånade från naturen utanför dörren. Använd de matsvampar du kan hitta. De svenska markerna får sätta smak på krämen med jordärtskocka och svecia tillsammans med vinägretten med lingon.

Svamp med jordärtsskocks- och sveciakräm, lingonvinägrett samt rågbrödskross

Ingredienser

4 portioner

Kräm

600 g jordärtskockor
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 dl riven hårdost (gärna Svecia)
salt
peppar

Rågbrödskross

2 skivor rågbröd
2 msk smör
1/2 dl rostade skalade hasselnötter

Lingonvinägrett

25 g smör
1/2 dl frysta lingon

Svampar

500 g blandade svampar
1 rödlök
2 msk smör
1 ask färsk persilja (à 20 g)

Till servering

mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Fantastiskt gott med lyxig känsla! Dock tycker jag delen med krämen var lite oklar. Ska gräddmjölken hällas av efter att jordärtskockorna blivit mjuka för att sedan åter tillsättas, fast lite i taget?

    Tanja

  • Ska förrätten serveras varm eller kall? Går den att förbereda?

    Kristina

Näringsvärde per portion

Energi2451 KJ / 585 kCal
Fett39 g
Salt0.65 g
Kolhydrater38 g
Protein16 g

Testa liknande recept

  • Minidoughnuts med körsbärssylt
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Rostade jordärtskockor
    Betyg 3.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad