Svalkande gazpacho
Finns det något godare än en kall och fräsch gazpacho en riktigt varm sommardag? På ett kick mixar du soppan på gurka, tomater och paprika. Och så vinäger, tabasco och vitlök för att sätta smak. Häll på termos så håller den sig kall.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 gurka
1 gul paprika
2 gula tomater
1 skiva vitt bröd
1 schalottenlök
1 - 2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk tabasco
1 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 dl vatten
Garnering
tärnad gurka
olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi981 KJ / 234 kCal
Fett21 g
Salt1.82 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Wow det smakar ju som gazpacho, utbrast sonen som inte druckit det sen han blev glutenallergisk för ca tio år sen. Nu fanns alternativet glutenfritt bröd - till stor lycka. Vi som gillar lite extra sting kompletterade med 1 tsk sambal oelek. Tack för receptet!
Erik
2023-07-18Jättegod, tog 1dl vatten och lite mindre olivolja samt grön tabasco. Supergott!
Helena
2021-07-17