Svalkande gazpacho

12
1
Svalkande gazpacho

Finns det något godare än en kall och fräsch gazpacho en riktigt varm sommardag? På ett kick mixar du soppan på gurka, tomater och paprika. Och så vinäger, tabasco och vitlök för att sätta smak. Häll på termos så håller den sig kall.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Svalkande gazpacho

Ingredienser

4 portioner
1 gurka
1 gul paprika
2 gula tomater
1 skiva vitt bröd
1 schalottenlök
1 - 2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk tabasco
1 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 dl vatten

Garnering

tärnad gurka
olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Helena

2021-07-17

Jättegod, tog 1dl vatten och lite mindre olivolja samt grön tabasco. Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 981 KJ / 234 kCal
Fett 21 g
Salt 1.82 g
Kolhydrater 9 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden