Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svalkande gazpacho

Finns det något godare än en kall och fräsch gazpacho en riktigt varm sommardag? På ett kick mixar du soppan på gurka, tomater och paprika. Och så vinäger, tabasco och vitlök för att sätta smak. Häll på termos så håller den sig kall.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala gurkan och skär i bitar. Dela och kärna ur paprikan. Skär tomater, paprika och brödet bitar. Finhacka schalottenlöken och vitlöksklyftorna.
  2. Lägg gurka, paprika, tomater, bröd, lök och vitlök i en blender eller matberedare. Mixa slätt. Smaksätt med tabasco, olivolja, vinäger, salt och späd med vatten.
  3. Garnering: Garnera gärna med gurka och olivolja vid servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gurka
  • 1 gul paprika
  • 2 gula tomater
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 schalottenlök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk tabasco
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
Garnering
  • tärnad gurka
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 981 kJ / 234 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept