Salsa romesco

Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
0
Salsa romesco

Salsa romesco är en smakrik paprikasås från Spanien. Med sötma från grillad paprika och rostade mandelspån samt ett sting av vitlök är den perfekt sås till det mesta grillat – både kött och fågel.

Salsa romesco

Ingredienser

4 portioner
1   förp grillad paprika (à 200 g)
1   vitlöksklyfta
1/2 dl  rostade mandelspån
3 msk  olivolja
2 msk  rödvinsvinäger
1   skiva vitt bröd
salt och peppar
ev tabasco

För alla

Såsen är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: använd bröd utan mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Avokadosallad med majs, paprika och koriander
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade hummerhalvor med texmexsås
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Romescosås med gräddfil
Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tomat- och plommonsalsa med pumpakärnor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatsalsa ”Pico de gallo”
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hickorygrillat laxspett med majs och avokadosalsa
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga