Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gazpacho med kräftor på toast med vitlökskräm

Ett lyxigt och färgglatt recept på gazpacho med kräftor på toast med vitlökskräm. Förrätten gör du av bland annat gurka, vitlök, tomat, vinäger, basilika och tabasco. Servera den härliga soppan kall med en tjusig toast.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka rödlök, gurka och vitlök. Kärna ur paprikan och skär den och tomaterna i bitar.
  2. Marinera grönsakerna med vinäger, olivolja, socker och salt, låt stå minst 30 min.
  3. Mixa de marinerade grönsakerna slätt tillsammans med krossade tomater och basilika (spar några blad till garnering). Späd med kallt vatten. Smaksätt med salt, peppar och tabasco. Låt soppan stå kallt innan servering.
  4. Toast: Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Låt kräftorna rinna av. Skär brödet i skivor och bred på färskosten, toppa med kräftorna och servera till väl kyld soppa. Garnera med basilika.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost (cream cheese) och smaksätt med örter och vitlök.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot Sour Supreme (innehåller soja) och smaksätt med örter och vitlök. Använd mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 500 g krossade tomater
  • 1 kruka basilika
  • ca 2 dl kallt vatten
  • salt och peppar
  • tabasco
Toast
  • 4 minibaguetter
  • 360 g kräftstjärtar i lake
  • 125 g färskost med örter och vitlök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1746 kJ / 417 kCal