Gazpacho med kräftor på toast med vitlökskräm

12
2
Gazpacho med kräftor på toast med vitlökskräm

Ett lyxigt och färgglatt recept på gazpacho med kräftor på toast med vitlökskräm. Förrätten gör du av bland annat gurka, vitlök, tomat, vinäger, basilika och tabasco. Servera den härliga soppan kall med en tjusig toast.

Gazpacho med kräftor på toast med vitlökskräm

Ingredienser

4 portioner
1/2 rödlök
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
1 gul paprika
2 tomater
1/2 dl vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1 tsk strösocker
1 tsk salt
500 g krossade tomater
1 kruka basilika
ca 2 dl kallt vatten
salt och peppar
tabasco

Toast

4 minibaguetter
360 g kräftstjärtar i lake
125 g färskost med örter och vitlök

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost (cream cheese) och smaksätt med örter och vitlök.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot Sour Supreme (innehåller soja) och smaksätt med örter och vitlök. Använd mjölkfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Redaktionen

2017-01-02

Hej Margareta! Tack för dina synpunkter! Vi skriver vikt ibland på vissa grönsaker för vi har också tänkt att det ska vara balans men tanken är "normalstora" grönsaker. Hälsningar Michelle

Margareta

2016-12-30

Undrar alltid hur man tänker när mar skriver "1/2 gurka, 1/2 rödlök" osv - storleken varierar ju..... Det ska väl vara balans i ingredienserna? Gillar när recept är angivet i vikt.

Näringsvärde per portion

Energi 1746 KJ / 417 kCal
Fett 164 g
Kolhydrater 458 g
Protein 175 g
Läs mer om näringsvärden