Gazpacho med kräftor på toast med vitlökskräm
Ett lyxigt och färgglatt recept på gazpacho med kräftor på toast med vitlökskräm. Förrätten gör du av bland annat gurka, vitlök, tomat, vinäger, basilika och tabasco. Servera den härliga soppan kall med en tjusig toast.
Ingredienser
4 portioner
1/2 rödlök
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
1 gul paprika
2 tomater
1/2 dl vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1 tsk strösocker
1 tsk salt
500 g krossade tomater
1 kruka basilika
ca 2 dl kallt vatten
salt
peppar
tabasco
Toast
4 minibaguetter
360 g kräftstjärtar i lake
125 g färskost med örter och vitlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1746 KJ / 417 kCal
Fett16.4 g
Kolhydrater45.8 g
Protein17.5 g
Kommentarer
Hej Margareta! Tack för dina synpunkter! Vi skriver vikt ibland på vissa grönsaker för vi har också tänkt att det ska vara balans men tanken är "normalstora" grönsaker. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-01-02Undrar alltid hur man tänker när mar skriver "1/2 gurka, 1/2 rödlök" osv - storleken varierar ju..... Det ska väl vara balans i ingredienserna? Gillar när recept är angivet i vikt.
Margareta
2016-12-30