Gazpacho i det gröna

22
0
Gazpacho i det gröna

En härligt kall gazpacho svalkar riktigt skönt en het sommardag. Med smaker av tabasco, gurka, paprika och tomatjuice så får du en kryddig men ändå len smak. Servera gazpachon i ett högt glas och drick den eller servera i skål som soppa!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Gazpacho i det gröna

Ingredienser

4 portioner
1/2
gurka
1/2
skalad gul lök
1/2
urkärnad grön paprika
4 dl
tomatjuice
1
burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk
olivolja
2 msk
pressad citron
-
tabasco
-
vitlöksklyfta
-
finhackad lök
-
paprika
-
gurka
-
krutonger

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger eller uteslut dem.

Gör så här

Tips

Det är både smidigare och godare med en burk krossade tomater i gazpachon än att skålla och skala färska tomater. Soppan blir fylligare och smakrikare.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 700 KJ / 167 kCal
Fett 6 g
Salt 1 g
Kolhydrater 23 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept