Gazpacho i det gröna

Betyg 3 av 5.
23 personer har röstat
0
Gazpacho i det gröna

En härligt kall gazpacho svalkar riktigt skönt en het sommardag. Med smaker av tabasco, gurka, paprika och tomatjuice så får du en kryddig men ändå len smak. Servera gazpachon i ett högt glas och drick den eller servera i skål som soppa!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Gazpacho i det gröna

Ingredienser

4 portioner
1/2   gurka
1/2   skalad gul lök
1/2   urkärnad grön paprika
4 dl  tomatjuice
1   burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk  olivolja
2 msk  pressad citron
tabasco
vitlöksklyfta
finhackad lök
paprika
gurka
krutonger

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger eller uteslut dem.

Gör så här

Tips

Det är både smidigare och godare med en burk krossade tomater i gazpachon än att skålla och skala färska tomater. Soppan blir fylligare och smakrikare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi700 KJ / 167 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater23 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Gul gaspacho
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gazpacho
Betyg 3.1 av 5.
267 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kall melonsoppa med tomat
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad gazpacho
Betyg 2.8 av 5.
74 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gazpacho med baguette och bönspread
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svalkande gazpacho
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga