Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gazpacho i det gröna

En härligt kall gazpacho svalkar riktigt skönt en het sommardag. Med smaker av tabasco, gurka, paprika och tomatjuice så får du en kryddig men ändå len smak. Servera gazpachon i ett högt glas och drick den eller servera i skål som soppa!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär gurka, skalad gul lök och urkärnad grön paprika i bitar och lägg i en skål.
  2. Tillsätt hälften av tomatjuicen och mixa med mixerstav till en puré. Blanda i resten av tomatjuicen, krossade tomater, olivolja, pressad citron. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Låt stå kallt ett par timmar.
  3. Pressa i en vitlöksklyfta strax före servering. Toppa med finhackad lök, paprika och gurka samt krutonger.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger eller uteslut dem.

Tips

Det är både smidigare och godare med en burk krossade tomater i gazpachon än att skålla och skala färska tomater. Soppan blir fylligare och smakrikare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gurka
  • 1/2 skalad gul lök
  • 1/2 urkärnad grön paprika
  • 4 dl tomatjuice
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • tabasco
  • vitlöksklyfta
  • finhackad lök
  • paprika
  • gurka
  • krutonger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 700 kJ / 167 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer