Gazpacho i det gröna
En härligt kall gazpacho svalkar riktigt skönt en het sommardag. Med smaker av tabasco, gurka, paprika och tomatjuice så får du en kryddig men ändå len smak. Servera gazpachon i ett högt glas och drick den eller servera i skål som soppa!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005
Ingredienser
4 portioner
1/2 gurka
1/2 skalad gul lök
1/2 urkärnad grön paprika
4 dl tomatjuice
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk olivolja
2 msk pressad citron
tabasco
vitlöksklyfta
finhackad lök
paprika
gurka
krutonger
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger eller uteslut dem.
Gör så här
Tips
Det är både smidigare och godare med en burk krossade tomater i gazpachon än att skålla och skala färska tomater. Soppan blir fylligare och smakrikare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi700 KJ / 167 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater23 g
Protein4 g
Kommentarer