Gul gaspacho | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gul gaspacho

Det här läckra receptet på gul gaspacho är en riktig höjdare med en härlig färg. Med gul paprika, bananschalottenlök, gula cocktailtomater och en härlig kryddning får den här soppan en djup och ljuvlig smak. En elegant och utsökt förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 shotsglas portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela och kärna ur paprikan, skär den i bitar. Skala lök och vitlök, skär dem i grova bitar. Blanda paprika, lök och olivolja i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt det svalna.
  3. Skölj tomaterna. Skala och kärna ur gurkan, skär den i bitar. Mixa paprika, lök, tomater och gurka i en mixer eller med en stavmixer tillsammans med grönsaksbuljongen. Smaksätt med vitvinsvinäger, salt, peppar och ev några droppar tabasco.
  4. Servera med krutonger och finskuren paprika, tomater och gurka.

Ingredienser

Portioner: 10 shotsglas
  • 1 gul paprika
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 250 g gula cocktailtomater
  • 1/2 gurka
  • 4 dl kall grönsaksbuljong (uppkokt vatten med buljongtärning eller fond)
  • 1 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • ev tabasco
Till servering
  • krutonger
  • paprika
  • tomater
  • gurka
Lägg till i inköpslistan