Surdegsfrallor (nattjästa)

Nattjästa surdegsfrallor med färdig surdeg gör det enkelt att lyckas med surdegsbaket! Du blandar ihop degen på kvällen och låter den jäsa i kylen över natten. Nästa morgon formar du frallorna, doppar dem i havregryn och låter dem jäsa en stund till. Sen är det bara att njuta av den ljuvliga doften som sprider sig i köket när frallorna gräddas i ugnen.
Samarbete med:
KronJäst

Ingredienser
ca 22 st
1/2 förp färsk KronJäst för matbröd (25 g)
7 dl kallt vatten
1 förp KronJäst surdeg fullkornsvete (à 150 g)
ca 15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g) plus till utbakning
2 1/2 tsk salt
ca 2 tsk neutral olja till jäsbunken
1 1/2 - 2 dl havregryn
Gör så här
Dag 1
00:10:00
00:20:00
00:03:00
12:00:00
Dag 2
01:15:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Naringsvädet är beräknat per fralla för 22 frallor.
Energi718 KJ / 172 kCal
Fett1 g
Salt0.79 g
Kolhydrater34 g
Protein4 g
Kommentarer