Dessa smarriga vaniljbullar gör du på en vanlig bulldeg. Bullarna fyller du med en blandning av smör, socker och vaniljsocker. Över de saftiga vaniljbullarna strör du mandelsplitter innan gräddning och när bullarna svalnat ringlas glasyr på florsocker över.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget och använd istället valfri mjölkdryck till penslingen. Penslingen kan även helt uteslutas, eftersom bullarna dekoreras med glasyr.
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Första gången missade jag att man skulle blanda smör och sockret till fyllningen, men det var bara bra, för jag bredde på smör (mycket mindre än vad som anges i receptet) och strödde sedan över sockerblandningen innan jag rullade ihop degen. Då slapp jag få kvar en massa sockerblandat smör. Dessutom gjorde jag 48 bullar, som jag tycker ger tillräcklig storlek på en bulle. I övrigt är det ett bra recept.
Agneta
2022-09-30Det blev alldeles för mycket smör i fyllninger - eller så kan jag inte rulla bullar :) Mycket smör kom ut ur bullarna och blev till en mycket smörig knäck. Bullarna själva smakar som french toast - bröd bakad i smör. Jag tror inte att jag mätte fel, men who knows :D
Madli
2022-07-18Så himla goda 🥰 Jag gjorde dubbelsats så nu har vi bullar hela året ut 😍
Anneli
2020-11-18