Vaniljbullar

Betyg 4.1 av 5.
107 personer har röstat
21
Vaniljbullar

Dessa smarriga vaniljbullar gör du på en vanlig bulldeg. Bullarna fyller du med en blandning av smör, socker och vaniljsocker. Över de saftiga vaniljbullarna strör du mandelsplitter innan gräddning och när bullarna svalnat ringlas glasyr på florsocker över.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Vaniljbullar

Ingredienser

30 bullar
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma
1 krm salt
ca 15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)

Fyllning

200 g rumstempererat smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vaniljsocker

Till pensling och topping

1 ägg
50 g mandelsplitter

Glasyr

2 dl florsocker
4 - 4 1/2 tsk vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
107 personer har röstat

Kommentarer

På tok för mycket smör i fyllningen, utlöste brandlarm när smöret smälte i ugnen!!

Evert

2024-06-14

Använder florsocker istället för strösocker samt 100 gr smör i fyllningen anser att det räcker. 👩🏻‍🍳 Lena

Lena

2024-06-10

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Christina

2024-02-09

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per styck.
Energi959 KJ / 227 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Frestande laktosfria kardemummabullar
Betyg 3.7 av 5.
82 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saftiga kardemummabullar
Betyg 3.7 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semmelbullar
Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Babka med choklad
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberbullar med kolasås
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bulldeg - grundrecept på vetedeg
Betyg 3.6 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga