Vetesurdegsbröd

Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Vetesurdegsbröd

Baka vetebröd med färsk surdeg är enkelt men kräver en dos tålamod och tid. Men med ett par timmars jästid hinner alla fina aromer utvecklas och belöningen blir två små smakrika surdegsbröd med krispig skorpa. Och så doften av nybakat bröd.

Vetesurdegsbröd

Ingredienser

2 bröd
1/4 paktet jäst (1/4 paket motsvarar 12,5 g)
2 1/2 dl kallt vatten
1 påse färsk surdeg gärna fullkornsvete (à 150 g)
6 1/2 dl vetemjöl special (6,5 dl motsvarar 390 g)
2 tsk salt
olja (till bunken)

Gör så här

00:03:00
00:04:00
00:03:00
01:00:00
01:00:00
02:00:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat

Kommentar

Går det att låta brödet jäsa över natten? (Sista jäsningen)

Ellinor

2022-04-11

Testa liknande recept

Levain med jäst (ljust surdegsbröd)
Betyg 4.7 av 5.87 personer har röstat
Receptet har 29 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Surdegsbröd
Betyg 4 av 5.56 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Surdegsbröd med örter
Betyg 3.4 av 5.48 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vörtbröd på surdeg
Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Valnötsbaguetter à la Bruks
Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hemgjorda bagels
Betyg 4.5 av 5.138 personer har röstat
Receptet har 44 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad