Vetesurdegsbröd

4
1
Vetesurdegsbröd

Baka vetebröd med färsk surdeg är enkelt men kräver en dos tålamod och tid. Men med ett par timmars jästid hinner alla fina aromer utvecklas och belöningen blir två små smakrika surdegsbröd med krispig skorpa. Och så doften av nybakat bröd.

Vetesurdegsbröd

Ingredienser

2 bröd
1/4 paktet jäst (1/4 paket motsvarar 12,5 g)
2 1/2 dl kallt vatten
1 påse färsk surdeg gärna fullkornsvete (à 150 g)
6 1/2 dl vetemjöl special (6,5 dl motsvarar 390 g)
2 tsk salt
olja (till bunken)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Ellinor

2022-04-11

Går det att låta brödet jäsa över natten? (Sista jäsningen)

Testa liknande recept

Baguette
Vallmofrallor
Källarfranska
Vaniljbullar
Stora tekakor
Kardemummakringlor