Vetesurdegsbröd

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Vetesurdegsbröd

Baka vetebröd med färsk surdeg är enkelt men kräver en dos tålamod och tid. Men med ett par timmars jästid hinner alla fina aromer utvecklas och belöningen blir två små smakrika surdegsbröd med krispig skorpa. Och så doften av nybakat bröd.

Vetesurdegsbröd

Ingredienser

2 bröd
1/4 paktet jäst (1/4 paket motsvarar 12,5 g)
2 1/2 dl kallt vatten
1 påse färsk surdeg gärna fullkornsvete (à 150 g)
6 1/2 dl vetemjöl special (6,5 dl motsvarar 390 g)
2 tsk salt
olja (till bunken)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Går det att låta brödet jäsa över natten? (Sista jäsningen)

Ellinor

2022-04-11

Testa liknande recept

Levain med jäst (ljust surdegsbröd)
Betyg 4.7 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Valnötsbaguetter à la Bruks
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjorda bagels
Betyg 4.5 av 5.
134 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsbröd med örter
Betyg 3.4 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljäst focaccia
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga