Vetesurdegsbröd

3
0
Vetesurdegsbröd

Baka vetebröd med färsk surdeg är enkelt men kräver en dos tålamod och tid. Men med ett par timmars jästid hinner alla fina aromer utvecklas och belöningen blir två små smakrika surdegsbröd med krispig skorpa. Och så doften av nybakat bröd.

Skriv ut
Vetesurdegsbröd

Ingredienser

2 bröd
1/4
paktet jäst (1/4 paket motsvarar 12,5 g)
2 1/2 dl
kallt vatten
1
påse färsk surdeg gärna fullkornsvete (à 150 g)
6 1/2 dl
vetemjöl special (6,5 dl motsvarar 390 g)
2 tsk
salt
-
olja (till bunken)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Testa liknande recept