Stuvad risoni med majs och ost
Stuvad risoni – nästan som en snabblagad risotto med en twist. De små pastakornen får puttra i grönsaksbuljong, knallgröna sojabönor och grädde tills allt blivit perfekt krämigt. Blanda ner majsen, låt den rivna prästosten smälta ihop med risonin och servera med tomatsallad och ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk olja
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 dl risonipasta
250 g frysta sojabönor
2 1/2 dl matlagningsgrädde
150 g majskorn
4 tomater
1 1/2 dl riven prästost
salt
peppar
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2222 KJ / 533 kCal
Fett20 g
Salt3.8 g
Kolhydrater61 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Johan! Tack för din feedback! Tar den vidare till Matkassegänget. De har en tuff uppgift att få ihop lämpliga kassar och ibland kan ngn rätt bli dyrare och ngn annan får bli lite billigare, men tillsammans ska det bli en bra nivå. Att det kan bli ersättningsprodukt ibland är bäst att ta upp med din handlare. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-05-11Inget fel på smaken men det kändes inte riktigt som en måltid utan som tillbehör, så vi köpte några grillade kycklingklubbor att äta till för att göra rätten mer komplett.
Carmen
2017-05-04Det är risotto .. på pasta. Vi fick med ärtor istället för sojabönor men det funkade det med. Ett otroligt simpelt och enkelt recept och det känns lite FÖR billigt och enkelt, även för för familjematkassen (som generellt håller rätt medioker klass). Lågbudget-studentmat. Det var helt ok smak, men det är pasta med grädde och en buljongtärning och billigast möjliga frysta grönsaker... Skärpning, Ica!
Johan
2017-05-04