Pasta med krämig ost- och skinksås
Ibland vill man bara fixa ihop en enkel men god pasta till middag! Då har du denna krämiga pastarätt med ost- och skinksås. Prästost ger en perfekt smak till såsen, och du adderar gräslök och tomater på toppen innan servering!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
1 dl fryst hackad lök eller 1 hackad gul lök
1 msk smör eller olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 kycklingbuljongtärning
2 förp strimlad rökt skinka (à 180 g)
1 1/2 dl riven prästost
salt
peppar
3 - 4 tomater
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2400 KJ / 574 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inget extra salt, men lade till timjan och lite oregano.
Amanda
2024-12-12Enkelt i bra, gjorde på julskinkans rester 👍🏻
Ulla
2024-12-07God skinksås, följde tipset med timjan. Nästa gång steker jag lök o skinka tillsammans.
Louise
2024-11-22