UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med krämig ost- och skinksås

Ibland vill man bara fixa ihop en enkel men god pasta till middag! Då har du denna krämiga pastarätt med ost- och skinksås. Prästost ger en perfekt smak till såsen, och du adderar gräslök och tomater på toppen innan servering!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Stek löken i smöret i en stekpanna eller kastrull.
  3. Sänk värmen och blanda i grädde, mjölk och majsstärkelse utrörd i mjölken. Koka upp under upprörning. Rör i skinkan och osten och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär tomaterna och hacka gräslöken.
  5. Servera pastan med ost- och skinksåsen, tomater och gräslök.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 1 dl fryst hackad lök
  • 1 msk smör eller olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 förp strimlad skinka (à 180 g)
  • 1 1/2 dl riven prästost
  • salt
  • peppar
  • 4 tomater
  • 1/2 ask färsk gräslök

Näringsvärde
Per portion

Energi 2400 kJ / 574 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept