Stuffing med bacon och timjan

Stuffing är en örtkryddad brödröra som under högtiden Thanksgiving används som antingen fyllning i kalkonen eller serveras som tillbehör. Den består oftast av vitt bröd, lök, selleri, timjan och gott om smör. I det här receptet har vi även tillsatt bacon, morot och vitlök.
 Ett recept från: 
Buffé nr 11, 2022

Ingredienser
6 portioner
5  skivor ljust surdegsbröd
1  stor gul lök
2  vitlöksklyftor
1  stor morot
3  selleristjälkar
140 g bacon
1/2 dl hackad färsk timjan
2 msk smör
2 dl buljong från kalkonen eller kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
25 g smör
1  stort ägg
Serveringsförslag
 helstekt kalkon med salvia, citron och vitlök (se länk i steg 5)
Gör så här
00:10:00
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi941 KJ / 225 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater13 g
Protein6 g
Kommentarer
3 stVi stekte glutenfritt bröd i tärningar på spisen och hade i. Det blev jättebra med övriga ingredienser.
Helen tina-mari
God geggamoja är det😋😋
Marina
Geggamoja 😩
Christina