Strozzapreti med salvia och sidfläsk

29
0
Strozzapreti med salvia och sidfläsk

Här serveras strozzapreti och god sås med sidfläsk och salvia. En krämig och oväntat god vardagsrätt. Sidfläsk steks med både lök och vitlök innan grädde tillsätts. I denna krämiga sås gör också kronärtskocksbottnar sällskap och färsk salvia förhöjer rätten med sin lätt peppriga smak.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2016

Strozzapreti med salvia och sidfläsk

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
ca 350 g
stekfläsk
1 msk
smör
2 dl
vispgrädde
1 dl
vatten
-
salt och peppar
4
port pasta (gärna strozzapreti)
1/2
kruka salvia
1
förp kronärtskocksbottnar (à 390 g)

Sallad

2
hjärtsallad
250 g
babyplommontomater
2 tsk
olivolja
2 tsk
vitvinsvinäger
2 tsk
dijonsenap

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3093 KJ / 739 kCal
Fett 44.8 g
Salt 3.21 g
Kolhydrater 56.6 g
Protein 26.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept