Strozzapreti med salvia och sidfläsk
Här serveras strozzapreti och god sås med sidfläsk och salvia. En krämig och oväntat god vardagsrätt. Sidfläsk steks med både lök och vitlök innan grädde tillsätts. I denna krämiga sås gör också kronärtskocksbottnar sällskap och färsk salvia förhöjer rätten med sin lätt peppriga smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2016
Ingredienser
Sallad
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer