Strozzapreti med salvia och sidfläsk
Här serveras strozzapreti och god sås med sidfläsk och salvia. En krämig och oväntat god vardagsrätt. Sidfläsk steks med både lök och vitlök innan grädde tillsätts. I denna krämiga sås gör också kronärtskocksbottnar sällskap och färsk salvia förhöjer rätten med sin lätt peppriga smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2016
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 350 g stekfläsk
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
salt
peppar
4 port pasta (gärna strozzapreti)
1/2 kruka salvia
1 förp kronärtskocksbottnar (à 390 g)
Sallad
2 hjärtsallad
250 g babyplommontomater
2 tsk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3093 KJ / 739 kCal
Fett44.8 g
Salt3.21 g
Kolhydrater56.6 g
Protein26.3 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer