Strozzapreti med salvia och sidfläsk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Strozzapreti med salvia och sidfläsk

Här serveras strozzapreti och god sås med sidfläsk och salvia. En krämig och oväntat god vardagsrätt. Sidfläsk steks med både lök och vitlök innan grädde tillsätts. I denna krämiga sås gör också kronärtskocksbottnar sällskap och färsk salvia förhöjer rätten med sin lätt peppriga smak.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull vatten till pastan.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Skär fläsket i strimlor och stek det i smör i en stekpanna tills det får färg.
  4. Vänd ner lök och vitlök efter en stund och stek ytterligare någon minut. Sänk värmen rör ner grädde och vatten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Hacka salvian, låt skockorna rinna av och skär dem i klyftor och vänd ner i såsen.
  7. Sallad: Ansa salladen, skär den och tomaterna i klyftor. Rör ihop olivolja, vinäger och senap.
  8. Blanda dressingen med tomater och sallad. Krydda med salt och peppar.
  9. Servera pastan med såsen och salladen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 350 g stekfläsk
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 4 port pasta (gärna strozzapreti)
  • 1/2 kruka salvia
  • 1 förp kronärtskocksbottnar (à 390 g)
Sallad
  • 2 hjärtsallad
  • 250 g babyplommontomater
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3093 kJ / 739 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept