Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bondomelett

Här är ett klassiskt recept på en utsökt bondomelett. Allt du behöver är ägg, potatis, stekfläsk, rödlök, smör och lite kryddor. En enkel, matig och nyttig rätt som passar lika bra till lunch som middag och uppskattas av både barn och vuxna!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fläsket i 1/2-1 cm stora tärningar. Skala och hacka lökarna. Fräs potatis, fläsk och lök i lite smör i en medelhet stekpanna. Potatisen ska bli mjuk utan att löken bränns.
  2. Vispa samman äggen. Krydda försiktigt med salt och vitpeppar. Häll äggsmeten i pannan. Rör långsamt och skaka pannan lätt så att äggsmeten rinner ner i botten på pannan.
  3. Sluta röra när smeten börjar stelna. Lägg en stor tallrik eller ett stort lock över stekpannan. Vänd snabbt så att omeletten hamnar på tallriken. Var försiktig så att du inte bränner dig - använd gärna en handduk.
  4. Låt omeletten glida ner i stekpannan och stek en kort stund tills den är "fast" i botten. Strö över finhackad persilja och dela omeletten i tårtbitar.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 2 potatisar
  • 200 g rökt stekfläsk
  • 2 rödlökar
  • smör till stekning
  • 6 ägg
  • salt
  • vitpeppar
  • persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?