Skogsströmming med potatispuré
Ett tjusigt recept på skogsströmming med krämig potatispuré som är Gästriklands nya landskapsrätt. Du gör det av bland annat strömming, senap, pepparrot, potatis, kantareller och ost. Servera även med en delikat lingonkräm och rönnbärsättika!
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g strömmingsfiléer
2 msk grovmalen, osötad senap
2 msk riven pepparrot + till garnering
1 dl ströbröd
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Potatispuré
1 kg potatis (mjölig sort)
6 dl kantareller
1 msk finskuren gräslök + till garnering
100 g lagrad ost
2 - 2 1/2 dl mjölk
50 g smör
1 msk konc grönsaksfond
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Lingoncrème
1 dl lingon
1 dl crème fraiche
4 tsk honung
2 msk riven pepparrot
Rönnbärsättika
2 1/2 dl rönnbär
ca 2 dl ättiksprit (12 %)
2 msk vatten
1/2 msk honung
1/2 tsk salt före servering
För alla
Kontrollera innehållsförteckningen för fonden noga, i övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt till glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, använd mjölkproteinfritt matfett, uteslut osten eller byt till mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer