Skogsströmming med potatispuré

15
0
Skogsströmming med potatispuré

Ett tjusigt recept på skogsströmming med krämig potatispuré som är Gästriklands nya landskapsrätt. Du gör det av bland annat strömming, senap, pepparrot, potatis, kantareller och ost. Servera även med en delikat lingonkräm och rönnbärsättika!

Skogsströmming med potatispuré

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g strömmingsfiléer
2 msk grovmalen, osötad senap
2 msk riven pepparrot + till garnering
1 dl ströbröd
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

Potatispuré

1 kg potatis (mjölig sort)
6 dl kantareller
1 msk finskuren gräslök + till garnering
100 g lagrad ost
2 - 2 1/2 dl mjölk
50 g smör
1 msk konc grönsaksfond
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Lingoncrème

1 dl lingon
1 dl crème fraiche
4 tsk honung
2 msk riven pepparrot

Rönnbärsättika

2 1/2 dl rönnbär
ca 2 dl ättiksprit (12 %)
2 msk vatten
1/2 msk honung
1/2 tsk salt före servering

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen för fonden noga, i övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt till glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, använd mjölkproteinfritt matfett, uteslut osten eller byt till mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer