Stroganoff à la Thai | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stroganoff à la Thai

Stroganoff à la Thai är en utmärkt blandning av en traditionell svensk rätt som får ett exotiskt inslag från Asien genom att du tillsätter curry i såsen. Otroligt gott och snabblagat!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Skär falukorven i cm-tjocka strimlor. Stek lök och falukorv i lite smör.
  2. Tillsätt matlagningsgrädde, tomatpuré och currypaste. Koka på svag värme i ca 5 minuter. Strö över finhackad persilja. Servera med ris eller potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg, men kontrollera innehållet i korven.
Gör laktosfri: använd laktosfria grädd- och matfettsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot havrebaserad gräddersättning och mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 små gula lökar
  • 500 g falukorv
  • smör till stekning
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 1/2 msk tomatpuré
  • ca 1 msk röd currypaste (eller efter egen smak, tänk på att olika märken varierar i styrka)
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan