UNDER 45 MIN | Medel

Storbiff med gräddig tomatsås och penne

En rätt som praktiskt taget lagar sig själv är vad som erbjuds denna kväll! Blandfärsen, ihop med rostad lök, pastasås och grädde bakas ihop i ugnen medan pastan kokas, och morötterna skärs i stavar. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  3. Blanda färsen med salt, peppar och rostad lök. Tryck ut färsen jämt i en ugnsform.
  4. Koka upp pastasåsen och grädden och häll över färsen. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter, eller tills färsen har en innertemperatur på 72°C.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Skär morötterna i stavar.
  7. Servera storbiffen med pasta och morötter.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök. Välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Smaksätt färsen med rökt paprikapulver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl rostad lök
  • 390 g pastasås basilika
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 4 port pasta (gärna penne rigate)
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2899 kJ / 693 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept