Storbiff med gräddig tomatsås och penne
En rätt som praktiskt taget lagar sig själv är vad som erbjuds denna kväll! Blandfärsen, ihop med rostad lök, pastasås och grädde bakas ihop i ugnen medan pastan kokas, och morötterna skärs i stavar. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2020
Ingredienser
4 portioner
500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl rostad lök
390 g pastasås basilika
1 1/2 dl matlagningsgrädde
4 port pasta (gärna penne rigate)
1/2 påse morötter (à 500 g)
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök. Välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Smaksätt färsen med rökt paprikapulver.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2899 KJ / 693 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein36 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och lättlagat!
Anna ragnhild
2023-11-24Supergott!
Sara
2020-03-04För mkt fett men goda smaker. Smaken av rostad lök kände jag inte alls. Nästa gång testar vi med nötfärs o riven lök i storbiffen istället för rostad lök
Louise
2020-02-06