Färs i långpanna med rostad lök
Att tillaga små färsbullar i långpanna är smidigt och sköter sig nästan helt själv i ugnen. Här får de även ugnsrostas ihop med lite rotfrukter så som morötter, potatis och rödlök och äts sedan ihop med en enklare kräm gjord på crème fraiche och chilisås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
350 g morötter
1 rödlök
1 msk olja
Färs
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 dl rostad lök
2 tsk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
500 g blandfärs
1/2 msk olja
Sås
2 dl lätt crème fraiche
2 msk chilisås eller tomatpesto
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2982 KJ / 712 kCal
Fett37 g
Salt1.9 g
Kolhydrater57 g
Protein33 g
Kommentarer
Detta är en gedigen rätt, och dessutom väldigt god. Den kalla såsen satt perfekt!
Ingela
2023-12-01Lättlagat och gott! Glömde både timjan och senap i färsen men kryddade istället allt på plåten med timjan och vid servering senap vid sidan om. Hade sambal och lite chiliflakes i såsen istället för chilisås.
Marlene
2023-11-30Goda smaker, men tyckte inte det funkade så bra med biffarna på samma plåt som potatisen. När biffarna börjar bli klara så släpper dom ju ifrån sig vätska som flyter ut över plåten och gör potatisen blöt. Den vill jag ju ha ugnsrostad och lite ”knaprig”. Så bättre kanske att steka biffarna separat.
Ellinor
2023-11-29