Kryddig köttfärspaj med sallad
Med färdig pajdeg går den kryddiga köttfärspajen smidigt att göra. Blanda köttfärs, morötter och kryddor och sen in i ugnen för att bli klar. Servera sedan pajen med en krispig sallad och middagen är redo att ätas.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022
Ingredienser
4 portioner
1 tsk smör
250 g färsk pajdeg (fullkorn)
1/2 påse morötter (à 500 g)
ca 500 g blandfärs
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 tsk torkad oregano
1 msk grillkrydda
1 dl rostad lök
1 förp pastasås chili (à 390 g)
Till servering
65 g sommarmixsallad
1 1/2 dl gräddfil
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på pajdegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg. Välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Grillkrydda kan ersättas med 1 tsk paprikapulver, 1 tsk lökpulver och 1 tsk spiskummin (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2969 KJ / 712 kCal
Fett47 g
Salt3.3 g
Kolhydrater37 g
Protein33 g
Kommentarer
Det borde stå att man ska förgrädda pajskalet.
Camilla
2022-09-27Helt oki var skeptisk när jag först såg receptet. Lite för salt för vår smak trots att vi inte tillsatte någon extra salt.
Anette
2022-06-03Jättegott tycker både vuxna och barn.
Markus
2022-05-31