UNDER 45 MIN | Medel

Kryddig köttfärspaj med sallad

Med färdig pajdeg går den kryddiga köttfärspajen smidigt att göra. Blanda köttfärs, morötter och kryddor och sen in i ugnen för att bli klar. Servera pajen sedan med en krispig sallad och middagen är redo att ätas.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Smöra en pajform ca 24 cm i diameter. Rulla ut pajdegen i formen.
  3. Riv morötterna grovt på ett rivjärn.
  4. Stek köttfärsen och morötterna i oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken och krydda med salt, peppar, oregano och grillkrydda.
  5. Rör ner rostad lök och pastasås och låt det bli varmt. Fyll pajskalet med färsen och sätt in i ugnen ca 15 min.
  6. Servera pajen med sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pajdegen.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färsk pajdeg (fullkorn)
  • 1 tsk smör
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • ca 500 g blandfärs
  • 1/2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 dl rostad lök
  • 390 g pastasås chili
  • 1/2 påse medelhavsmix (à 125 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2995 kJ / 719 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept