Snabb köttfärssås med penne
En snabb köttfärssås är bra när tiden är knapp och hungern slår till. Här används färdig pastasås med smak av vitlök, som får sjuda tillsammans med köttfärsen. Serveras med gröna ärtor och pennepasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne)
250 g frysta gröna ärtor
500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
1 msk olja
salt
peppar
1 förp pastasås vitlök (à 690 g)
1/2 dl vatten
För alla
Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Krydda färsen med lite torkade örter som tex timjan, basilika eller persilja.
För att dryga ut; hacka en gul lök och riv två morötter och stek tillsammans med färsen.
För att dryga ut; hacka en gul lök och riv två morötter och stek tillsammans med färsen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2726 KJ / 652 kCal
Fett24 g
Salt4 g
Kolhydrater65 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra recept. Snabbt och lätt. Blandfärs är bra till pasta tycker jag, nötfärs är lite torrt. Erik
Charles
2024-03-22Vem använder blandfärs 2024 till köttfärsås, fettig, och en påse ärter vilka barn äter ätor.
Per
2024-02-26Hade varit bättre med nötfärs.
Gustaf
2024-02-22